ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA LLUM A LA FOSCOR

Davant la trista negociació per la investidura dels partits catalans amb una renúncia rere un altra i deixant els votants del 21 de desembre al marge sense ni un trist acte de normalitat o sobirania i que encara no sabem com quedarà. Això si tot disfressat de Governs efectius, de centralitat de l’independentisme i de sumar complicitats per no dir simplement pas enrere i obediència a l’Estat espanyol.

Per altra banda veiem com a Espanya un cop més el tripartit Popular, Socialista i Ciudadanos es treu un cop més la careta i rebutja jutjar els crims del franquisme en una mostra més de la falsa democràcia que pregonen i demostren cada dia.

Davant aquestes regressions i parálisis catalana, un punt de llum va aportar la proposta de Jordi Graupera ahir per Barcelona. Aquest filòsof i periodista ens proposa unes primàries per trobar un únic candidat sobiranista per governar la capital catalana. Defensa anar junts per impedir que Colau governi quatre anys més o que el catalanisme que coneixiem fins ara ho faci. Defensa que una llista unitària pot anul·lar el pluralisme i pot acabar sen folklòric, d’aquí les primàries on tothom es pugui presentar i el poble trii el millor candidat, tal com va dir, si el poble va organitzar un referèndum, el poble pot organitzar unes primàries.

Ell en vol ser candidat, i ens diu que aquestes primàries incentiven l’aparició de persones innovadores a la política per enfortir l’esperit democràtic i constata que la cultura del catalanisme ha arribat al seu límit ja que no pot encabir l’independentisme i això es per exemple la causa de que no es troba la direcció per avançar.

Veig en aquesta iniciativa un cop més com el poble passa per damunt dels partits tradicionals que intenten encara amb petites operacions cosmètiques seguir al capdavant fent el que han fet sempre, però sense un poble que ha donat un pas endavant i exigeix uns valors que mai havia posat damunt la taula amb la força actual, com son la democràcia i al dret a decidir el nostre futur per davant de lleis i exigint la sobirania popular com a clau.

No hi ha dubte que les eleccions municipals del proper any poden ser un gran pas endavant per la República o seguint la tàctica de les últimes eleccions seguir amb els càlculs partidistes i deixar en safata victòries de partits que no estarien per la mateixa i que podrien governar diferents ciutats. Aquest projecte es podria exportar a les ciutats més importants de Catalunya i caldria generositat i alçada de mires dels partits. El poble decideix per damunt de partits i crea les condicions ideals per la victòria.

Veurem qui si atreveix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.