ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA NOSTRA SALUT

Aquesta setmana coneixerem si les eleccions al Parlament del proper 14 de febrer finalment es faran o no. Escoltem els missatges dels nostres partits i líders polítics i necessàriament la sensació es de cinisme absolut i de crear debats on no n’hi ha gaires amb el Covid com eina excusa perfecte.

Algun com el PSC amb el seu nou líder vintage no veu motiu per ajornar-lo, sobretot amb les enquestes favorables de creixement i amb temença que la gestió sanitària a Madrid del candidat vagi restant credibilitat a mesura avanci la nova onada de la pandèmia, altres deixen les consideracions al Govern i altres com Comuns amb enquestes contràries ho voldrien ajornar diuen per responsabilitat. De fet tots ens diuen que el primer es la salut dels ciutadans i no els resultats electorals amb un exercici de cinisme que esgota molt a una societat ja cansada dels seus representants.

Ens diuen que per la Salut i el risc és fa difícil la jornada, però el cert es que han tingut un any per muntar la infraestructura necessària, i veiem com podem anar al teatre o cinema en un lloc tancat, fer cua a les botigues, anar a treballar cada dia, portar els nens a escola amb 30 alumnes a cada aula i per exemple en un diumenge on estan previstes les eleccions i amb el confinament municipal podem sortir a donar un passeig, dinar en un Restaurant o prendre alguna cosa en una terrassa sense problemes evidents, però ves per on no podem anar a perdre 2 minuts anant a votar amb les mesures habituals de mascareta, mans i respecte a la distància entre persones. No veig el problema.

La mobilitat es dins el municipi, i es pot recomanar un horari concret per les persones de risc i habilitar espais més amplis com a centres de votació per exemple. Alhora per les persones que estan a les meses, una pantalla per evitar contactes i una distància amb la resta de mesures habituals no ha de suposar més problema que en els llocs de feina habituals. De fet ja veiem com les votacions han estat en diferents llocs en els darrers mesos sense problemes especials.

Per tant tota la comèdia que escoltarem es basa simplement en els mesquins càlculs electorals de partit i res més. Com ja hem vist la nostra salut no es ni ha estat mai la prioritat, per això no s’han pres les mesures més radicals en aquest sentit i quan s’ha tret el tema excusa de no hi ha diners, comprovem que els 16 mil milions anuals que marxen a Madrid sense retorn son acceptats, la credibilitat es posa a zero, si fa no fa com ara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.