ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MANIPULACIÓ DEL RELAT

La moció de censura al Govern espanyol com sempre va deixar unes dades que no per estar acostumats son de rebut. No em refereixo a les frases curioses de Rajoy que malauradament també estem acostumats. Em refereixo a la manipulació posterior de les dades i les intencions d’apropiar-se del relat per posar una bona part de la població en un estat d’opinió que parteix d’unes dades esbiaixades.

La moció recordo va obtenir 82 vots a favor amb Podem, Esquerra, Compromís i Bildu com a garants, 170 en contra i 97 abstencions. Un resultat crec aclaparador que no admet dubtes, si reflexions de cara al futur i possibles canvis en algun partit que nomes son especulacions sense concreció. A dia d’avui seria el que diriem en terme futbolístics una golejada i un fracàs com a mínim numéricamente de la moció, sensacions a banda. Ahir tot just acabar veiem com en Xavier Domènech ens deia que el PP ja no té legitimitat al Congreso i ho feia amb el parany de sumar els vots favorables a la moció amb les abstencions donant un resultat de 179 a 170, de fet el mateix diputat que va aprofitar per tirar la canya a Esquerra i futures aliances per deixar fora el PDECAT i de pas el Govern català.

Un argument pobre i cinic, ja que els números son els que son i s’han d’admetre. Intentar viure de fer volar coloms buscant sumes impossibles per buscar el resultat desitjat no es de rebut i es un engany a la població. Una moció la guanya si es treu mes SI que No i en aquest cas ja veiem el resultat real, per altra banda aquesta abstenció en bona part del PSOE, sabem que si s’hagués de definir seria hores d’ara més contraria a la mateixa que favorable. Alhora cal ser molt mesquí per intentar aprofitar aquest fet per atacar el Govern català i així deixar en res el procés català ara majoritari al Parlament. No tot s’hi val i no es pot prendre per estúpids a la societat catalana que veu com dins els vots que sumava en les seves operacions aritmètiques es trobaven els mateixos vots del PDECAT també a l’abstenció i que alhora atacava amb contundència. Tot un despropòsit Sr. Domènech.

Com deia el relat i qui el te es vital en qualsevol procés. De la mateixa manera que a les eleccions del 27 de setembre en clau de referèndum el resultat era 55 a 45 a favor del projecte independentista es va convertir en un 48 a 52 en contra amb la manipulació de les dades i segrest d’uns vots indefinits que van enganyar el relat.

En definitiva, la manipulació a l’ordre del dia hauria de ser castigada per la població que no vol desitjos sinó realitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.