ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ACOLLIDA AMB CATALÀ I COM APROPIAR-SE DE LA VERITAT

General

Hi ha dos fets que demostren fins a quin punt la demagògia, i la submissió mental es volen imposar per part dels partits que defensen una idea exclusiva de Catalunya, em refereixo a l’article en el Bloc de Lluís Miquel Pérez (PSOE-C), alcalde de Reus, sobre els horitzons nacionals que dona per fets, i per un altra banda  la llei d’acollida de les persones immigrants aprovada al Parlament, i que estableix el català com a llengua comuna, amb el rebuig de PP i Ciudadanos.

En el primer tema, el Batlle socialista reusenc, es congratula de la normalitat democràtica de la consulta a la ciutat, i de la imatge donada per la organització a l’exterior, amb una feina molt seriosa. Diu que els resultats demostren que l’opció independència es minoritària a Reus, i al conjunt de Catalunya, i critica l’opció si o no de la consulta, que havia de ser mes amplia. Defensa el projecte socialista catalanista, federalista i europeista, i diu que concorda amb la majoria de la societat que va aprovar l’estatut vigent. Aquesta diu que es la realitat actual, i s’ha de treballar cadascú des dels seus plantejaments.

 

En un altra tema, el Parlament ha aprovat la llei d’acollida de les persones immigrades i retornades, amb els vots favorables de tripartit i CIU i desfavorables de PP i Ciudadanos, què discrepen del fet que el català s’estableixi com a llengua comuna, i que la Generalitat acreditarà en un certificat oficial, què facilitarà la seva adaptació personal i laboral. Tant el govern com el consell de garanties estatutàries, han donat validesa al projecte que consideren una oportunitat per aquests col·lectius. Els partits que han votat desfavorablement, demanen que es reconeguin les dues llengües oficials del país, i que el català no sigui un peatge per la immigració, creant una llei per crear nacionalistes i no ciutadans, alhora que crear un imaginari fals, i una ficció catalana.

 

El Batlle de Reus ja va donar la seva imatge negativa de la consulta, i extrapola el resultat a la ciutat a tot Catalunya, quan sap perfectament els mitjans per fer la consulta, el silenci informatiu, i entrebancs d’alguns partits entre ells i principalment el seu, què demostra el seu poc tarannà democràtic. Per altra banda cal constatar que en les municipals, el seu partit va obtenir 1000 vots menys que votants a la Consulta, i no qüestiona ni fa cap especulació sobre això. Respecte les opcions, crec que quan es pregunta per un tema, en aquest cas la Independència, només hi ha dues respostes, si o no, no existeix una mica d’estat, per tant no cal inventar excuses de mal pagador, i respecte aquest projecte catalanista, federalista i europeista, es totalment inviable, i ho sap perfectament, un catalanista, terme molt ambigu, no pot posar límits als horitzons nacionals,  que passen per Europa, però no per un federalisme que l’altra part es inexistent, i per tant perd qualsevol credibilitat. No es pot fer seva una realitat, què ens diu que amb una sabata i una espardenya, ja s’han aconseguit mig milió de vots per l’estat propi, amb un 60% del cens per consultar, quines proves vol més.

 

Pel que fa als immigrants, i el català com a llengua comuna, es xenòfob intentar manipular per part d’aquests nacionalistes radicals espanyols com son PP i Ciudadanos, què encara no s’han assabentat que el català es la llengua pròpia de Catalunya, cosa que no ho es el castellà imposat molts anys més tard, per tant es lògic que l’entesa comuna sigui amb la primera, cap estat normal li diu peatge a  ensenyar la seva llengua, només uns nacionalistes paranoics com aquests, pel que fa a l’imaginari fals, crec que una llengua de més de 1000 anys en un territori, simplement es la seva, i no pot deixar pas a una imposada fa 300 anys per dret de conquista, això si que es crear un ficció.

 

En definitiva dos fets molt clars de les intencions i paranoies d’aquests personatges, que volen convertir-nos en poc més que un territori folklòric sense cap historia darrera, i per suposat sempre amb la seva identitat per decret.

  1. El projecte socialista catalanista, federalista i europeista

    El 90% de la gent que vota PSOE-c desconeix que vol dir cadascún d’aquests conceptes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.