CATOLICISME PER DAMUNT DEL VIRUS

Legalment l’Estat espanyol es un Estat laic, crec que això vol dir que no hi ha cap confessió religiosa oficial o protegida especialment i simplement un respecte per cada creença de les persones. Evidentment això es una burla que no funciona així.

De fet si fos així no hi hauria una creueta a la Renda per l’esglèsia i un conveni signat amb l’església catòlica on si les retribucions anuals de la Renda no arriben a uns mínims pactats, posteriorment s’acaben de completar amb els diners de tots. Un conveni que ja es l’hereu de la Dictadura on aquesta esglèsia estava al costat del Dictador i com element de repressió constant pel poble com ja sabem.

Dic això per l’acte organitzat a la Sagrada Família aquest cap de setmana amb prop de 600 persones en plena època de pandèmia i teòriques restriccions es una nova mostra de com funcionen les coses.

l’Arquebisbe de Barcelona Josep Omella ens recorda que el dret de la religió es fonamental i no es pot impedir, al reves que la cultura. Demana disculpes però enten que tenien totes les autoritzacions encara que l’aforament, distància i seguretat per les imatges evidentment es de bojos. Diuen que el Procicat ho va autoritzar i institucions com la Generalitat ara posa el crit al cel i des de l’Ajuntament barceloní també quan Albert Batlle responsable de seguretat del mateix consistori.

Realment esperpèntic que les institucions es pleguin davant aquesta confessió religiosa i continui amb uns privilegis totalment esperpèntics en una democràcia normal, una societat avançada i un Estat laic que per tant considera que la fe de cadascú correspon als ciutadans en el seu àmbit privat i en els seus llocs de culte. Tanmateix en una època on la pandèmia obliga a tota una sèrie de mesures doloroses per evitar la propagació segons les autoritats, no pot ser que el món de la cultura i les seves sales estiguin tancades i en canvi les esglèsies puguin estar obertes normalment com si el virus no vagi a aquests llocs. El fet de la Sagrada Família es un conjunt d’incompetències i que mereixerien demanar dimissions a Batlle, als càrrecs de la Generalitat que hi van assistir i a membres del Procicat que van autoritzar un acte que ningú pot entendre per la seva perillositat i de clara incompresió per exemple pel mon cultural o els gimnasos posem el cas.

Omella confon el dret de qualsevol persona a la seva religió amb la barra lliure per la mateixa, res a veure i per cert com ateu, dir-li que la cultura en qualsevol Estat avançat es o hauria de ser un dret fonamental per qualsevol societat sana, segurament no en podem dir el mateix de la religió.

Com deia Catolicisme per damunt del virus.