ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN TC EN BLANC I NEGRE

Ahir el Tribunal Constitucional va fer un pas més a la seva deriva total anul·lant els preparatius del 9 N uns 7 mesos més tard. Tot un desgavell que si no fos veritat semblaria una broma. Per suposat des dels Populars han celebrat la decisió i Camacho ja ha demanat la dimissió del President Mas dient que no accepta la democràcia, que es un antisistema i demani perdó, ja que es un problema per Catalunya. El PSOE diu que el que diu el Constitucional es el que val. A l’altre costat el President afirma que la Constitució es un cul de sac i ha fet crida a reforçar el caràcter plebiscitàri del 27S.

Realment fa llastima que aquest Tribunal sense cap tipus de legitimitat en un Estat on els tres grans poders en una democràcia no son independents, i això fa que aquest interpretador de normativa estigui al dictat del Govern de torn i aparegui amb sentències tant esperpèntiques com aquesta. De fet es la que fa moltes contra Catalunya, es tracti d’un tema nacional, social o de qualsevol tipus. El 9 N ja forma part de la nostra historia, mai s’esborrarà, segurament en temps passats han aconseguit modificar parts de la historia, però ara això es impossible. 2300000 persones van desafiar l’Estat en un gest sense precedents i que va donar un triomf de la democràcia davant el fonamentalisme que practica l’Estat i ara el 27S ho refrendarem en una votació que ja te tot el caràcter vinculant amb TC o sense.

Camacho, precisament la que nega la democràcia, acusa del mateix i pretén que es demani perdó per seguir la majoria del poble que s’ha expressat al carrer i voler que decideixi amb la força del seu vot, segurament massa democràcia per ella. De fet el problema de Catalunya en part es ella, ja que forma part d’un partit que no ha condemnat mai el franquisme i que actua en contra de la voluntat majoritària de la gent, exactament igual que el Tribunal que es va atrevir a modificar la votació de l’Estatut exercida per la societat catalana i trencant en aquell moment qualsevol punt d’aproximació.

Els socialistes beneeixen el que el TC diu, una forma curiosa de fer política, encara que amb la Carme Chacon com a futura candidata un altre cop poques coses poden sorprendre.

El President ha estat un cop més a l’alçada i be farien totes les forces en seguir la consigna del reforçament plebiscitari del Setembre, sinó no ens en sortirem pas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.