ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

REPÚBLICA DE DRET, DEMOCRÀTICA I SOCIAL

La llei de transitorietat jurídica defineix Catalunya com una República de Dret, Democràtica i Social. Així ho han presentat amb el text ja tancat i acordat per Junts pel Sí i la CUP. En el mateix per exemple es garantiran les pensions, el referèndum i tot el traspàs ordenat del nou Estat en cas de victòria del Sí en el Referèndum per mai donar a triar a la població entre dos opcions, i donar la màxima garantia jurídica a la societat catalana.

De fet avui en l’últim CEO l’empat tècnic es manté entre els partidaris de la independència i els que no. Encara que cal dir que la pregunta no es directa sobre la resposta en un referèndum que sempre pot sofrir variacions entre la societat. Un referèndum que segon ens diu el President amb la meitat més un estaria guanyat i no tindria un topall de participació com aconsellen les instàncies internacionals, precisament per evitar boicots que coaccionin el resultat.

Cal dir que la pregunta concreta de l’enquesta “Vol que Catalunya esdevingui un Estat independent” es prou clara, però com deia, una cosa es això amb abstracte i sense vinculacions en el resultat, i un altra diferent es un Referèndum amb la papereta del si o del no i unes conseqüències immediates segons el resultat en el futur del nostre país. No hi ha dubte que les variacions serien efectives.

Dit això, i davant els embats judicials que patim i patirem, mantenir la unitat d’acció com en el cas de Joan Coma i seguir fent la feina que toca per tenir-ho tot a punt quan arribi la data de que el poble de Catalunya decideixi. Fa llàstima veure com l’oposició i també en Joan Coscubiela critiquen l’opacitat de la majoria independentista en segons quines actuacions. Dic que fan llàstima, ja que saben perfectament que donar claredat i llum a segons quin pas i aquest es fonamental abans d’hora significarà tot un seguit d’accions judicials de l’Estat que podem perfectament evitar, i en son plenament conscients.

De fet avui en Domènech per Catalunya si que es Pot s’ha obert un referèndum unilateral sempre que tingui totes les garanties, ja es un pas, i crec que es responsabilitat del Govern que així sigui, però també de tots els que volem votar amb vinculació del resultat acordat o no.

En definitiva, seguir la feina i anar separant el gra de la palla i els obstacles de fora i dels de dins per afrontar el repte amb les millors condicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.