ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PREMI ALS ESTOPA

El lliurament de les Creus de Sant Jordi al Grup Estopa entre d’altres ha aixecat polseguera a les xarxes i un grapat de critiques que crec van mal dirigides i a les que no m’hi puc sumar.

Moltes critiques per aquest grup amb arguments diversos, ensenyant lletres interpretades com a masclistes, un idioma sempre en castellà i propostes d’altres cantants com el recent desaparegut Pau Riba per posar un exemple. Aquests premis han estat anunciats conjuntament amb grups com la Dharma, el pallasso Tortell Poltrona o la Fundació del Liceu entre d’altres. Segons la portaveu premis donats pels serveis destacats a Catalunya i la defensa de la seva identitat en el pla civic i cultural. Pel que fa Estopa, grup català amb més discos venuts i temes arraigats a la societat amb barrejas com el pop o la rumba catalana entre d’altres.

Cal dir, que el Grup dels germans Muñoz no seria la meva música preferida, si ho fos ho diria, cap problema. De totes maneres i davant l’allau de purisme identitari detectat a les xarxes. Cal dir que la Generalitat no nomena aquests guanyadors. Son persones que recullen signatures per una persona o entitat en concret i les presenten per ser candidat, si ningú ho fa no serà candidat. Respecte a la llengua podriem recordar molts noms anteriors, un tal Leo Messi , Camilo Jose Cela, Barbara Hendrix i d’altres que crec mai els hem escoltat una paraula en la nostra llengua i han estat premiats. Respecte el masclisme, es possible que si agafem lletres de molts artistes en paragrafs concrets podriem trobar el que els puristes no trobarien politicament correcte i no passa res. Es més si fos per això, per exemple la majoria de Reggaeton hauria d’estar prohibit i no veig que sigui així.

Per tan el problema potser seria del criteri dels premis, no dels premiats en si, si nomes haguessin d’expressar la seva feina en català, ja no hi hauria discussió, però no es així, apart i curiosament tots els partits del Parlament i particularment els teoricament independentistes per una futura República Catalana defensaven el català i castellà en igualtat com a llengues oficials, per tant en aquest sentit son reals amb els seus objectius, i segurament molts del que critiquen això, els han votat, per tant prou hipocresia. El problema no son els Estopa que son un grup català que canta en castellà, es de base, dels nostres partits i institucions autonomiques que fan vergonya aliena.

De fet i com a curiositat, els germans Muñoz van ser dels pocs artistes amb els condicionants que he dit que van defensar el dret a decidir i el referèndum per la independència, cosa que diu molt a favor del seu tarannà i que deixa en evidència alguns considerat purs i que mai s’han mullat pel tema.

Per tant premi als Estopa, cap problema.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.