ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO VOLEM LA SINGULARITAT

El líder socialista Pedro Sanchez encara ens parla de singularitat i reconeixements. Com diu en Germà Capdevila qualsevol entessa o evolució nacionals dins Espanya ha de ser esborrada de les ments dels catalans. Cap partit ho vol i Espanya no la canviarem pas. Endavant amb la nova República.

Bilateralitat

Germà Capdevila

En un esforç ideològic encomiable, el lider del PSOE, Pedro Sánchez, ha proposat un “pacte bilateral” amb Catalunya. Si tenim en compte que la frase ve del cap de llista d’un dels partits més jacobins d’Europa, no està pas malament, i podria ser el punt de partida per a una solució negociada per al “problema catalán”.

Malauradament, l’alegria dura poc a casa dels pobres, i les declaracions immediatament posteriors de Sánchez van aclarir de seguida l’abast de la seva proposta trencadora: Un pas endavant per fer-ne dos endarrere.

La de Sánchez és una bilateralitat que no pot incloure ni el dret a decidir, ni la celebració d’un referèndum a l’Escocesa, ni el reconeixement de Catalunya com a nació, ni el concert econòmic, ni l’oficialitat del català a Europa, ni res de res. Això sí, se’ns reconeixerà “la singularitat”, que és la mateixa de la de “tots els territoris històrics” de l’Estat.

Si d’alguna cosa serviran les eleccions del 26J (que provoquen una mandra espantosa) és que acabarem d’enterrar definitivament els follets de la tercera via, del federalisme, del referèndum acordat i del canvi de model d’Estat. Els resultats demostraran que res no canviarà respecte a Catalunya. I esperem que no pretenguin convèncer els catalans d’esperar 4 anys més a que canviïn les majories a Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.