ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L?AUTISME DE LA CLASSE POLÍTICA CATALANA

Sense categoria
Desprès de la sentencia de l’estatut, i les retallada a gran escala que ha sofert, el ja de per si text devaluat, la classe política catalana ha fet corre la idea que es podria ignorar, i seguir aplicant la llei catalana com si res hagués passat. Com s’ha demostrat amb la Llei d’acollida a l’immigrant la cosa no serà així, i com d’altra banda no podia ser d’altra manera l’estat espanyol recorrerà cada llei que apunti en contra de la sentencia del TC, i la deixarà sense efecte. Tot això quan encara queden 6 recursos pendents per resoldre, aquesta involució autonòmica es un fet, i encara hi ha qui defensa el desenvolupament de l’Estatut amb tota la innocència.

Ahir mateix a la Universitat Catalana d’estiu, els partits van debatre sobre quin ha de ser el nou horitzó polític de Catalunya desprès de la sentència del TC, i es va deixar notar que la majoria volen deixar ja darrere el recent Estatut, i apostar per l’autodeterminació, tots excepte el PSOE-C que ha assegurat que l’Estatut encara es viu, i s’ha declarat en contra de la independència. Per part d’Esquerra Joan Puigcercos, va assenyalar que les properes eleccions seran entre autonomia o estat propi, cosa que no lliga amb la seva negativa a la gran coalició per afavorir aquest fet, i amb l’aposta d’un referèndum que tothom sap impossible dins la legalitat espanyola, i més encara amb les declaracions del conseller Huguet, titllant  de solucions miracle les que proposen Reagrupament i Solidaritat, i posant sempre l’eix dreta i esquerra per davant de l’eix nacional. Per una altre costat Antoni Castellà per Unió, que va opinar que s’ha trencat el pacte constitucional, i s’obre el dret a decidir, però esclar parteix d’una falsedat com es el suposat pacte, ni el més ingenu es creu aquesta mentida, i sobretot un partit on el candidat sobre l’estat propi diu si però no i potser, la número dos ens diu que no son independentistes, i el número tres ens diu que aspiren a la independència però ara no hi ha les condicions favorables, es un embolic que en qualsevol estat normal els portaria a uns resultats pèssims en unes eleccions per tenir un projecte poc clar. Iniciativa també va donar com a recepta un suport al dret a l’autodeterminació, que segons ells no passa necessariament per la independència catalana, aquesta si que es bona, ens podrien explicar com es pot emancipar algú sense marxar de casa, i fent la seva vida, deuen haver descobert una formula nova que com els catalans som diferents a tothom pensen aplicar. Per últim la socialista Laia Bonet, encara defensava un text que ja no te defensa, i em pregunto si pensen defensar el text, com es per exemple que amb el recurs al TC en contra de la nostra llengua per integrar el immigrants no han obert boca, deu ser una defensa silenciosa.
Per cert, segons la defensor del Pueblo espanyola amb regim d’interinitat, l’ús preferent de la llengua catalana no cap a la Constitució, tot hi ser la llengua pròpia del territori, i ho considera un atac al castellà, suposo que la resta de lleis com la del cinema poc a poc passaran pel sedàs del TC, aquesta militant del PP balear i filla d’un il·lustre falangista, segueix els seus passos i objectius, i han deixat molt clar que l’estatut ha de consagrar el català com a llengua de segona, i qualsevol petit pas que es vulgui donar serà considerat un greuge pel castellà, la llengua hegemònica de tot l’estat.
En definitiva, els límits els ha marcat l’estat espanyol, i els aplicarà al màxim per fer desaparèixer la nostra identitat, mentrestant trobem una colla de partits autonomistes que fan veure que no ho veuen, per tant hi col·laboren, i pretenen enganyar a la gent amb recuperacions de temes que mai més veuran el sol sota els sistema actual. De nosaltres depèn canviar-ho.
  1. Tots els nostres politiquets estan cagadets. Ningú vol moure fitxa. Ho comparo amb el joc de les cadires, qui es mogui perd la cadira. I és així de clar i senzill. Tota aquesta xusma viu del comte de l’autonomisme i no vol moure ni un gram en les posicions adoptades des de fa més de 30 anys.

    El sistema està establert i ben establert i ara hi ha quatre il.luminats amb idees de juventut que amb els anys aniran madurant… ja canviaran,ja…  Els politiquets estan contents i cofois fent de dropos i ajudant a la gent, pobreta gent treballadora, necessita serveis i el país ha de fer un esforç per estrenyes el cinturó dins la nostra Espanya. La nostra Espanya. el pare que ens acull i, a la vegada, ens renya quan ens portem malament, però que en el fons ens estima tal com som… uns immadurs dropos i conformistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.