ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA HUMILIACIÓ NO ENS FARÀ LLIURES

La imatge del President de la Generalitat i la Consellera Serret amb el President de la Cambra de Representants a Colòmbia explica moltes coses, i sobretot on ens porta la humiliació continuada i la negació del que volem ser.

Efectivament, no es de rebut veure al representant colombià amb un seient amb alçada superior a la representació catalana i encara menys la taula amb una bandera espanyola i una de molt petita al costat de catalana, per si no fos poc la fotografia compartida pel Govern, la bandera catalana i espanyola han desaparescut aixì com el representant de l’ambaixada. De fet per assumptes d’ordre intern la reunió amb el President ja va ser anul·lada i substituida per aquesta que evidentment com imatge es un zero.

Tanmateix es una imatge que es acorde amb les declaracions als tribunals i a la famosa i vergonyosa taula de diàleg renunciant a l’1 d’octubre i les seves conseqüències amb obediència cega a la Constitució espanyola, com vam poder escoltar ahir a la repetició del judici a l’antiga mesa del Parlament, en concret Ramona Barrufet dient “amb el 155 nosaltres vam acatar totalment la dissolució del parlament i del Govern”. Aquesta via ja la van seguir la majoria de polítics catalans que es van entregar a Madrid renunciant precisament allò que la societat els havia encomanat, una humiliació que el Tribunal volia escoltar per poder rebaixar penes. La renúncia també la vam poder escoltar a la Taula de diàleg afirmant que no sortirien dels conductes de la Constitució

Aquest arrossegament pel fang, la via de la renúncia i acceptació del càstig espanyol sense fissures, fent el joc a un Estat que volia passar full i oblidar l’1 d’octubre ens porta a la imatge a Colòmbia, una fotografia que no aconsellaria cap expert amb protocol i que deixa la visita amb el màxim representant de Catalunya al nivell d’una reunió informal local sense cap importància i on queda clar quin paper toca amb el símbol de la bandera i els seus tamanys, en aquest cas si que importa i les diferents alçades dels interlocutors. Canviar això hauria d’haver estat imprescindible per transmetre una imatge a la que hem renunciat, o els nostres representants ho han fet, que seria la voluntat de ser una actor normal internacionalment i amb voluntat de ser un membre més. Les paraules de Barrufet acatant totalment el cop d’estat espanyol i donant l’esquena a les nostres institucions i l’acatament constitucional per damunt de tot mai pot ser cap garantia de futur.

La humiliació no ens farà lliures.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.