ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DECLARACIONS QUE FAN MAL

El vicepresident català Pere Aragonès ens diu en una entrevista “El principal risc per l’economia catalana és que continuï un Govern espanyol en funcions”. Això indica moltes coses i sobretot moltes mentalitats.

Efectivament, la deriva autonomista dels partits catalans, especialment Esquerra es prou comentada, però escoltar frases com aquestes ho confirma amb tota la seva cruesa. Quan la principal preocupació del partit republicà es que Espanya tingui un Govern amb el seu suport a canvi de res al PSOE, un dels executors del 155, que no vol sentir parlar del dret a l’autodeterminació i que forma part del sistema de règim del 78 espanyol amb l’excusa barata del perill de la dreta amb els Populars al capdavant com si fossin dos opcions diferents, llavors entenem moltes coses.

De fet si la principal preocupació fos implementar el mandat popular de l’1 d’octubre i l’objectiu de la República catalana diriem que el principal risc per l’economia i Catalunya en general es no aconseguir aquesta emancipació nacional independentment de qui governi a Madrid o no. Aquest es el risc, si adoptem la frase original del vicepresident la mentalitat autonòmica es total, ja que la dependència nostra es total.

Aquestes reflexions no fan res més que veure com a Madrid el principal partit preocupat per la governabilitat sembla ser els Repúblicans en un més del mateix que produeix vergonya aliena, perquè una de les principals conseqüències de l’alliberació nacional es l’alliberació mental i un nou marc que doni credibilitat al projecte, i com veiem la direcció contraria de la frase no deixa dubtes del marc que parlem.

En un moment de desencís, de nul·la unitat, de dos anys perduts i dun Govern sense rumb i els partits intentant deslegitimar com el que més el referèndum català i seguir amb falsedats com el diàleg i el rebuig a la unilateralitat com si res hagués passat, declaracions com aquestes fan molt mal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.