ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DE REGIÓ AUTONÒMICA A MINI ESTAT: TOT ES COMENÇAR

General

A la inauguració de la convenció dels populars espanyols, l’expresident Aznar va dir ben clar que la normalitat es no alimentar la deriva de 17 mini estats autonòmics inviables, i crida a tots els espanyols disposats a entendre’s en qualsevol accent, sense burles en referència a les paraules de Mas, i va elaborar tot un discurs per liderar el que considera la revolució de la normalitat. Cal dir que el paper d’aquest personatge pel nostre estat propi es impagable, i espero siguem agraïts, i tingui el reconeixement que li correspon per tant noble tasca.

Efectivament, crida a fer realitat ambicions de reformes, i vol una gran majoria per fer-ho possible, vol que l’ideari popular faci aquesta revolució, i passa per respectar la historia d’Espanya i no obrir ferides del passat, cuidar la llengua comuna, i no alimentar 17 mini estats. Vol un projecte de concòrdia sense menyspreus, i critica la frivolitat de Zapatero, i insta a Rajoy a no amagar la seva identitat amb un govern moderat que s’adapti als nous temps. Ha criticat que Bildu estigui a les institucions, i demana que per derrotar a ETA no se supliqui cada dia un gest per la pau. Diu que ser orgullós de ser espanyol es compatible amb estimar les pàtries xiques.  Demana cuidar la llengua comuna amb la vella aspiració de l’Espanya centralitzada, i allunyada del desgavell territorial.

 

Realment els dos grans partits espanyols, nacionalment son iguals, i amb el tracte amb Catalunya en el fons son dues gotes bessones, nomes cal veure els intents desesperats del Ministre Blanco aquests dies, perquè la Unió Europea consideri l’absurd Corredor Central per davant del Mediterrani, i la oportunitat que representa pel territori català, de totes maneres i d’una manera més clara, sense embuts, es la política dels populars, i això afavoreix obrir els ulls a certa gent que d’altra manera cau en el parany de l’ambigüitat. En José Maria Aznar es un d’aquests polítics espanyols que sense saber-ho, ajuda a crear consciència independentista, es trist que un poble esperi acció i reacció, sense ser prou madur per fer la tria d’un camí clar, però de moment la població catalana no s’ha caracteritzat per mostrar la seva indignació sovint. Cal agrair que segons ell, ja ens considera un mini estat, suposo que per alguna cosa es comença, i l’ordre deu ser regió de segona, mini estat, i estat, o sigui estem al segon esglaó, parla de respecte a la historia, i no obrir ferides, potser caldria recordar que evidentment s’ha de respectar la historia, i la nostra  te una data clau al 1714, on les nostres llibertats van ser arrabassades per la força, i el que ell diu obrir ferides es simplement fer justícia, i tornar al que ell també anomena normalitat, respecte la llengua comuna, potser caldria que entengués que la llengua catalana es la nostra i pròpia des de fa més de mil anys, i per tant mereix el mateix respecte que la seva, altra cosa es feixisme i imposició a cop de decret, i per tant si vol un estat plural, passa per respectar totes les identitats, i no imposar una per la força i eliminar la resta, això se’n diu genocidi.

 

Per altra banda, Bildu ha condemnat la violència, i ha estat validat per la mateixa justícia espanyola, em pregunto que més vol, i li recordo que en el seu partit ja persones com el Sr. Fraga amb les mans tacades de sang per una dictadura, i que jo sàpiga mai ha demanat perdó, i les peticions a la banda terrorista, precisament son al contrari, es demanar un gest a l’Estat que demostri que realment vol la pau i la resolució del conflicte, cosa que fins ara no ha fet mai. Per cert amb l’expressió pàtries xiques queda clar que ja pàtries de primera i de segona, cosa que demostra el tarannà xenòfob d’aquest personatge, i el seu mètode de la imposició per bandera.

 

Sincerament, i crec que per coherència sobre la meva identitat, i per no afavorir a ningú el meu vot a les eleccions espanyoles es nul, però m’alegraria veure una victòria popular que actuí amb tota la cara descoberta contra els nostres interessos, cosa que espero acceleri el procés cap a la nostra llibertat ja sense falses expectatives, i deixant el mini enrere.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.