ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELS PACTES DEL FEIXISME

La gestió espanyola del Coronavirus es senzillament nefast i això ho corrobora que ja es el primer Estat a nivell mundial en número de morts per milió de persones, un honor nomes a l’alçada de l’ineptitud d’aquest Govern que un cop passada la pandèmia hauria de presentar la dimissió, cosa que ja avanço no passarà.

Tampoc quedaria lliure de culpa el Govern de la Generalitat, ja que les mesures que demanen i imploren cada setmana ignorades a Madrid per costum, nomes provoquen victimisme i denúncia amb l’afegit que ara no parlem de banderes, ni de lleis, parlem de vides humanes que es un preu suficientment alt pe demanar també responsabilitats al més alt nivell.

De fet vam veure Sanchez amb la prorroga del Confinament com ja demana uns nous pactes de la Moncloa per sortir de la crisi que tindrem al damunt un cop superada la crisi sanitària. Cal ser molt cinic o esperar molt poca memòria de la ciutadania que precisament la primera edició d’aquests pactes el 1977 que va culminar la lloada transició, nomes van ser uns pactes per blanquejar el franquisme i les seves atrocitats, protegir els seus botxins i conservar el poder en unes families que avui en dia segueixen dirigint l’Estat com sempre.

Un nou model de cara enfora per mantenir tots els privilegis i zero responsabilitats, cosa que com hem vist ha portat més de 40 anys desprès a un sistema corrupte, on la corrupció a tots nivells no te aturador, i on els morts enterrats als vorals de la carretera ocupen el segon lloc darrera Cambodja en el rànquing macabre en aquest apartat. Alhora veiem com la protecció dels elements del règim en totes les seves formes segueix a l’alça i l’escollit pel Dictador en forma de monarca Borbó segueix a la seva peti qui peti, com el sistema de partits simplement es façana i com Catalunya segueix espoliada i jugant el paper que li toca sense dret a sortir del guió, un paper que l’ha portat a gaudir de presos polítics i exiliats, alhora de veure com el poder autonòmic es fireta i un engany al poble amb la participació activa dels mateixos partits catalans.

Aquests son els pactes que invoca Sanchez ara en versió 2020 i que no marxaran gaire d’aquesta línia. Han aprofitat molt bé la crisi sanitària per retallar un cop més les llibertats i la democràcia, sense fre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.