ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

AUTONOMIA PROHIBIDA

Segurament tots esperavem una reacció de l’Estat davant el que anomenen desafiament sobiranista i que simplement es donar via lliure a la democràcia, però pocs podien preveure que seria tant agosarada i de retorn a un blanc i negre del que veiem alguns mai han sortit.

l’Estat ha aplicat per la porta del darrere l’Article 155 i ha suspés de facto l’autonomia catalana. Alló que el referèndum si es donava la victòria del SI havia d’aplicar, ja ha estat avançat per la dreta i l’esquerra pel mateix Estat. Ho ha fet d’una manera covarda i amb la mentida pel davant. Ahir el PSOE donava i alimentava la via del 155, que saben es una simple mentida, ja que oficialment no hi hauria prou marge per aplicar-lo, i així feia un pas més en la seva deriva al costat del Partit Popular i demostrant que es també un partit del Regim que no ha evolucionat i valedor del sistema poc democràtic espanyol com cap altre.

De fet, han limitat els drets de les persones, com el dret d’expressió, amb la requisació de propaganda electoral i persecució de cartells que simplement posava democràcia, investigació d’actes, escorcolls a impremptes, avisos a mitjans per donar instruccions de que s’ha d’informar i que no i tot un seguit de vulneracions que retornen directament a una Dictadura de 40 anys que va dirigir el canvi i que evidentment molts no han abandonat. Alhora han intervingut les finances de la Generalitat i controlen tota la despesa amb una clara liquidació de les minses competències del nostre poder polític. Al mateix temps criden a declarar i reparteixen querelles a les màximes autoritats locals, el que representen la sobirania local pel simple fet de defensar els drets dels seus ciutadans.

El que ho resumeix es la frase del sotssecretari general de comunicació Popular, en Pablo Casado i que apart apareix en els perfils oficials del partit “votar és il·legal”. En qualsevol democràcia es impensable aquest pensament i dona fe de les actuacions sense fre d’un Estat que la seva manera de fer política es precisament no fer-la i utilitzar les eines de l’Estat contra la seva ciutadania, tot per defensar la unitat d’Espanya per damunt dels drets dels seus ciutadans que queden en segon lloc en benefici de la llei. Qualsevol dictadura signaria aquestes actuacions i eliminació de drets com el dret a vot.

Davant d’això, determinació, resistència i defensa de la democràcia, aquella que ni Populars ni socialistes lligats a un status quo que simplement ignora la realitat que finalment els pot passar per sobre per l’acció del poble, aquell gran oblidat i menyspreat, alhora que abduit com diuen.

Autonomia prohibida, democràcia eliminada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.