ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN NOU ESTATUT?

Vull creure que es una broma, i per cert de mal gust. Escoltar com a pregunta en un possible referèndum acordat la possibilitat d’un nou Estatut, i que el futur President ho accepti com una opció si la ciutadania ho vol, es una paradoxa.

Saber que el full de ruta existent, es marejar la perdiu durant 2 anys amb una Taula de diàleg inexistent ja es prou pesat, escoltar que una de les prioritats es endreçar els fons europeus amb l’Estat Espanyol, quan sap perfectament i de fet ja ho han dit que aquest fons no passaran per la Generalitat, i els gestionarà el Govern espanyol, es el que te ser una autonòmia de l’Estat espanyol i no volem que ens enganyin amb falsedats com aquesta. Tanmateix escoltar la proposta de l’Estatut que posats a pensar malament podria ser la proposta que acordessin amb els partits catalans per desencallar el procés, renunciant a l’autodeterminació per un nou Estatut ple de promeses que tots sabem posteriorment mai es compliran, en tenim experiència, i de fet no ho han fet mai, però que podria ser una sortida perquè totes les parts sortissin airoses i deixessin aquest periode en via morta.

Un Estat que cridaria als quatre vents les seves bondats i oferiments per Catalunya amb mil i una millores que no pensen complir realment, però que la gent democràticament validaria, alhora pels partits catalans d’aquí ho vendrien com uns rèdits obtinguts com la vuitena meravella, i guanyarien encara més temps per arribar on volen arribar, que es la desmobilització de la gent, i l’oblit del procés que els ha posat contra les cordes a tots plegats.

Ho presentaran com un acord, ja que les dues parts han hagut de cedir les seves pretensions inicials, i repetirem una història vergonyosa que la ciutadania no ha demanat mai, ja que la Independència res te a veure amb un Estatut de fireta autonòmic, i més amb l’experiència que en tenim, on vam passar del peix al cove a les promeses de fum que ni tant sols arriben al cove.

Com sempre la ciutadania, més que mai ha de demostrar la seva maduresa, per si arribat el cas ens trobem en aquest context, i rebutjar clarament qualsevol engany, en el cas que es produeixi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.