ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RABIA I INDEFENSIÓ

Dues notícies m’han cridat l’atenció aquestes últimes hores que provoquen indefensió total i rabia continguda, per una banda les pintades a la porta de la casa de Llarena per Arran i l’altre les declaracions filtrades dels policies aquests dies.

De fet una entitat de Jutges equipara Arran amb els nazis i la nit dels vidres trencats, volent imposar una idea per la força. Critiquen la deriva antidemocràtica instal·lada a Catalunya i la solució nomes es poder garantir el respecte a la Constitució.

Per altra banda escoltem les aclaracions policials amb relats com ajudar a una senyora a sortir fora agafa per la boca com vam veure a les imatges, no saber si era sang o pintura la cara d’una senyora plena de sang que es va fer viral o colpejar amb un cop de puny a la cara com a tècnica de relaxació al no fer cas a les ordres donades entre d’altres perles i subratllant l’actitud violenta dels convocats a les escoles.

Pel que fa a la primera notícia, jo condemno aquesta pintada com no pot ser d’altra manera, comparar això amb la tragèdia nazi amb milions de morts es terrible. Ens ho hem escoltat mil i un cops frivolitzant amb aquest horror i el nostre procés pacífic, però no deixa de ser indignant. Aquest respecte que demanen i aquesta deriva que denuncien, els hauriem de preguntar qui ens la garanteix als ciutadans amb aquesta justícia que inventa un relat, manté uns ostatges polítics preventivament ja fa un any amb Llarena al capdavant i sense possible defensa. Quan veiem com es detenen uns cdr i ningú sap on estan tota una nit que estaven detinguts, ni els seus advocats, quan veiem com es protegeix el feixisme i s’ataca les idees, qui ens protegeix a nosaltres, on son els nostres drets, indefensió total.

A la segona part, es insultant i fora de tota lògica veure com aquests salvatges sense escrùpols justifiquen les seves accions violentes contra la població indefensa volent girar unes imatges que ha vist tot el món i un relat que es una burla a les victimes i la població en general. Aquesta gent i els seus comandament haurien de ser a la banqueta dels acusats. Jo com diu avui en Salvador Cot en un escrit, vaig veure l’odi als seus ulls sota les viseres i fora de si com irracionalment utilitzaven la força contra tothom i especialment gent gran.

No ho oblidarem mai, i viurem amb això per sempre, però no ho perdonarem sota cap circumstància.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.