ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ORIOL JUNQUERAS: UN ALTRE INDEPENDENT A EUROPA

Sense categoria

Llicenciat en Historia Moderna i Contemporània, i Doctor en Història del pensament econòmic, es professor a la UAB, escriptor de diversos llibres, i col·laborador en diversos programes de radio i televisió, així com fundador de Sobirania i Progrés.

Aquest es el candidat triat per ERC en les Eleccions Europees del proper mes de juny, regidor independent a Sant Vicenç dels Horts, i una de les veus independentistes que han sonat amb força els últims temps, i què se’ns dubte si surt escollit portarà el seu independentisme desacomplexat a la Unió Europea.

 

Bona noticia per el projecte de l’Estat propi les candidatures de CIU i Esquerra amb en Tremosa i Junqueres, què faran difícil l’elecció d’un dels dos per part de l’electorat sobiranista.  La diferència i cosa bàsica, serà la reacció dels dos partits a la presa de pel del finançament un cop confirmada, i segurament a la sentencia del TC a l’Estatut.

 

Aquests dos temes poden marcar la tendència cap a un candidat o l’altra, o fins hi tot l’abstenció i desencís.  Segurament i vist què una candidatura conjunta no serà possible, és evitar un enfrontament cru entre els dos partits, com ja s’ha intuït amb les declaracions d’en Ridao avui mateix titllant Tremosa de independentisme de saló.  Els dos son dos grans candidats, cadascú amb la seva especialitat, i no poden ser arrossegat per les enveges i mesquineses existents en els dos partits que els proposen.

 

El seu enemic ha de ser els candidats del PSOE-C i del PP , què presentaran els seus candidats amb un projecte regionalitzador per Catalunya, i totalment allunyat de la veu pròpia del territori a la Unió Europea.

 

Pot ser un bon banc de proves per les futures eleccions catalanes, on amb un bon resultat en aquestes eleccions dels dos candidats, poden influir i molt en que el sobiranisme guanyi pes en els dos partits, i la població comenci a despertar, així com apropar els ponts trencats entre els dos partits que de cap manera poden passar, i com avui sortia publicat amb la idea de Duran com a candidat convergent, si Mas fracassava en el seu tercer intent.

 

Un polític català què la seva prioritat com es sabuda esta a 600 quilòmetres d’aquí, i un president de la Generalitat, no pot ser com l’actual, on el càrrec ha estat el segon plat per arribar tard al primer, seria una greu errada amb una persona que com Guardans hores d’ara ha de quedar per força arraconat, amb la posada en marxa del procés cap a l’autodeterminació.

 

En les mans dels dos partits i la seva actitud en els propers esdeveniments esta l’èxit o el fracàs dels seus candidats, i la mobilització de l’electorat sobiranista en aquestes eleccions europees.  Esperem sàpiguen sortir de la mediocritat actual, i deixin de facilitar la feina als partits espanyolistes pel be del país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.