ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

OBREN ELS ULLS

El Govern mexicà ha exclòs Espanya dels actes pels 200 anys de la independència del país, així com del 500 anys de la caiguda de la capital de l’antic imperi asteca amb diuen la irritació de Pedro Sanchez.

Es confirmen les males relacions desprès de les reiterades reclamacions que Espanya es disculpi pels excessos que va cometre en la conquesta d’Amèrica sense que hi hagi hagut cap resposta. De fet aquesta mala relació també te continuació en el terreny econòmic. El Borbó s’ha implicat en el tema i ha emplaçat a Mèxic a realçar un passat comú i a seguir contribuint al desenvolupament i benestar present i futur.

La ceguesa i la submissió te limits, bé si exceptuem Catalunya, on aquestes semblen infinites, però la resta del món arriba un moment que actua en conseqüència pel que ha rebut. Aquestes celebracions mexicanes no poden convidar com un actor més, precisament aquell que es va dedicar a fer un genocidi i saqueig de les seves conquestes americanes, aquesta va ser la seva aportació, i naturalment el que l’ha patida nomes que tregui la dignitat no ho ha de tolerar i ho ha de denunciar amb tota la força.

Les autoritats alemanyes ja democràtiques van demanar perdó als ciutadans per l’horror del nazisme, i aquelles persones evidentment no eren responsable, però la societat que les va patir si que era la mateixa, i aquest gest els honora. Espanya mai ha demanat perdó a les seves conquestes per les seves atrocitats, encara que sigui un gest simbòlic, al contrari ha disfessat la historia per seguir celebrant la hispanitat com un honor. El Borbó, no seria el més indicat per donar lliçons de diplomàcia a ningú vol realçar un passat comú, podria afegir per la força i en posició de domini i saquejador constant, però no us preocupeu que la paraula perdò mai sortirà de la seva boca, ja ho vam comprovar en primera persona com soluciones les coses a Espanya i la seva consideració per nosaltres.

Davant això, alguns encara ens volen fer creure que Espanya es tal o cual amb normalitat i fins hi tot 300 anys desprès volen donar 2 anys més d’oportunitat a un diàleg inexistent i que mai serà, el més trist es que aquests encara son votats i creguts per molts catalans innocents que no hi ha dubte han esborrat la memòria i prefereixen seguir jugant a aquest joc macabre on la victima sempre es la mateixa i no hi ha canvi de regles en el joc

Mèxix a obert els ulls.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.