ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES VOTACIONS SECRETES

El líder popular ha pronunciat una d’aquelles frases que recordarem afirmant que els espanyols van votar a Felipe VI però no a Garzon o Iglesias. Senzillament genial i superant les nostres expectatives d’una Espanya sense rumb.

La seva argumentació es que els espanyols no van votar als dos polítics per estar en un Govern, ja que Sanchez es va comprometre a no pactar mai amb ells, en canvi vam votar fa 40 anys una monarquia parlamentaria que ara es atacada pel Govern espanyol actual.

Sensacional, la misèria d’aquesta Dictadura anomenada Espanya que segueix aferrada al règim d’abans del 78 amb formes diferents, ens vol ara alliçonar i fer creure a la població que alló de que la gent diposita el seu vot per un partit que fa segons els resultats que un número de diputats del mateix siguin escollits i desprès aquests triin mitjançant els seus pactes i majories el President i el Govern no es cert. Segons Casado el nostre vot tria directament els diputats, les seves funcions dins la institució i els pactes que poden fer i els que no, tota una lliçó de democràcia que rebla amb una segona part on el Borbó si que el vam votar, bé s’oblida d’un petit detall sense importància, que va ser triat com hereu pel Dictador Franco i que posteriorment, un cop oficialment acabat el règim dictatorial, la lògica hauria de ser al format enderrocat anteriorment per la mateixa, que seria la República, però no amagat dins aquest text que no passaria cap control democràtic, esmentat Constitució. Això ell ho considera votat i legalitzat. Fantàstic.

Realment quan escoltem afirmacions com aquestes sense pensar i a la lleugera ens podem fer una idea del tipus d’Estat que parlem i com son de miserables els nostres partits que han preferit renunciar a un Estat lliure i modern amb possibilitats a canvi de seguir al mateix Estat podrit i sense futur però amb el joc personal assegurat dins aquest sistema i per damunt d’una societat que ha quedat en fora de joc i que ara gràcies a Casado ja no sap ni que significa el seu vot.

Com deia el poeta, tot esta per fer i tot es possible.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.