ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES ACUSACIONS SENSE PROVES DEL CNI

General

El CNI acusa al president de l’Espai Catalano-marroquí Fundació Nous Catalans, Noureddine Ziani, d’espia dels serveis secrets marroquins i de fomentar el radicalisme islàmic. La veritat però, es que les proves son tant surrealistes, que tot fa pensar que la seva vinculació amb el catalanisme i el procés que viu Catalunya, amb la seva divulgació a la comunitat islàmica es la principal motivació, en una nova prova del joc brut espanyol per terra, mar i aire.

Efectivament, parlen de fer perillar la seguretat de l’Estat, amb un informe on les proves brillen per la seva absència. Diuen que col·labora amb l’espionatge marroquí des de l’any 2000, i compromet la política exterior espanyola, ja que elabora informes pels caps del destacament estranger a Barcelona amb contraprestacions econòmiques, amb una llista cronològica de l’activitat de Ziani amb comunitats islàmiques a Catalunya fins la creació de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, on es president des del 2010, i que ha organitzat activitats juntament amb la Fundació de CDC Nous catalans amb el propòsit de lluitar contra els moviments fonamentalistes transmetent als imams els valors del diàleg, la convivència i de la societat catalana.

També se l’acusa de reunions amb els imams de Reus i Salt, de la branca dura, i justament per fer-lo veure que calia obrir els seus discursos, i de fet contribuir al canvi en la seva manera de fer. Alhora la simple participació en congressos, o el projecte urbanístic a Lleida amb tres-cents habitatges i una mesquita que finalment l’Ajuntament no va aprovar per posar dos exemples.

De fet aquestes proves per dir alguna cosa, son la base per valorar i recomanar la seva expulsió de terres catalanes. Una tasca d’integració d’aquest col·lectiu als valors de la societat catalana, contribuint des de dins a la modernització dels idearis religiosos dels seus imams, i l’obertura a una societat catalana amb tot el que això comporta. Al mateix temps la col·laboració estreta amb la Fundació Nous catalans, comporta el descobriment del catalanisme i de les nostres particularitats i identitat com a país.

Aquests son els seus delictes. El CNI sembla actua més per motivacions polítiques i de lluita contra el procés democràtic del dret a decidir engegat a Catalunya que per fer la seva suposada feina. Es molt greu que si vertaderament aquestes son les proves que esgrimeixen puguin trepitjar els drets d’un ciutadà que trenca els seus esquemes mentals, ja que des d’un col·lectiu que sembla no entenen pot sortir del seu món, i que en aquest cas amb persones com Ziani obre les seves ments per integrar-lo als valors de la societat catalana, cosa que evidentment no els interessa.

En definitiva, el joc brut no s’atura, i els agents enviats a Catalunya amb la única funció d’aturar la democràcia continuen amb aquesta macabra situació que diu molt de l’Estat on actualment vivim.

 

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.