ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA PREGUNTA DE LA VERGONYA

Els republicans consultaran la seva militància pel sentit del seu vot a la investidura de Pedro Sanchez, tant la pregunta, com la conseqüència son un pas més de la vergonya política.
La votació serà telemàtica i la pregunta serà “Si està d’acord a rebutjar la investidura de Pedro Sanchez si prèviament no hi ha acord per abordar el conflicte polític amb l’Estat a través d’una negociació”. Per cert i com ja han dit el seu resultat no serà vinculant pel fet.

Si veiem la pregunta, ja observem que es extremadament complicada per desorientar el vot, i que el Si implicar rebutjar i contrari al no acord segon, i el NO a l’inreves, per tant pregunta mal formulada i confusa que no ajuda en res a la decisió lliure dels militants. En segon lloc si es vol vendre una democràcia interna exemplar i que el partit es dels militants, com pot ser que no sigui vinculant per si la resposta no agrada o per donar temps a la direcció a justificar el seu vot final.

La democràcia interna dels partits ja sabem que es inexistent, i nomes amb cortines de fum com aquestes no es blanqueja. Molts ja han fet bandera de les consultes internes per fer veure que no es una estructura piramidal on la militància simplement es fa servir, i en cap cas decideix el rumb. La veritat es que aquestes son simples manipulacions com aquestes que no porten enlloc.

Segurament en una democràcia consolidada, els partits haurien de ser més transparents i sobretot de la militància que escull uns representants com a direcció però que aquí no hauria d’acabar les seves funcions per interessos personals dels seus suposats representants.

De fet no fan res més que reflectir el que passa amb la democràcia espanyola i la societat, aquella que nomes es recorda cada 4 anys i mentrestant es oblidada i deixa de ser la base de qualsevol sistema democràtic per ser secundària amb drets i importància en benefici d’uns partits que fan i desfan com si no representessin ningú i fossin sols en el territori.
Aquestes consultes son fum i una vergonya pels propis militants de cada formació que son burlats sense compassió.

El més greu es que tots sabem quina serà la seva decisió, i aquesta també serà de la vergonya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.