ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA PARODIA DEL MONARCA

Escoltar ahir el missatge oficial del Rei Borbó espanyol va causar tristesa i indignació. La seva funció es actuar de mitjancer entre conflictes del seu reialme mantenint una posició neutral i intentant posar ponts de diàleg per trobar solucions i sobretot amb respecte a tota la societat, a tota i res més lluny de la realitat.

Ahir es va certificar, si es que calia que Catalunya ja no pot esperar res d’un Estat que simplement la volt sotmesa i callada des de totes les institucions. El monarca es va comportar com un hooligan del Govern espanyol actuant de part i al costat d’aquests. Culpant al President Puigdemont, al Govern i els catalans en general de la situació viscuda, amb un oblit total de les victimes de la violència incontrolada policial i gairebé posant el 155 i la suspensió autonòmica i tot el pes de la llei en nom de la seva democràcia contra el territori català com a eina de resolució.

Un trist paper que denota com de podrit està aquest Estat que tres dies desprès del Referèndum segueix negant la realitat de les imatges i crea notícies falses sense pudor. Segueix oblidant les víctimes de la barbàrie i ignora el clam del poble català com ahir un cop més es va comprovar amb una actitud pacífica i de respecte, a pesar de la rabia continguda d’uns fets que mai oblidarem ni perdonarem, i que han certificat la separació definitiva.

El monarca no va fer ni una apel·lació al diàleg com a sol·lució, simplement la imposició que de fet sempre ha caracteritzat els monarcas des de l’època feudal i que amb un Estat que no ha evolucionat i que es basa en el dret de conquesta per sempre i la indisolubilitat d’un territori per decret o pels creients per gracia divina sense dret a replica i per damunt de les persones.

Ahir el portaveu del Govern espanyol ens va dir nazis dos cops, per simplement votar i escoltar la gent. El monarca hi dona tot el suport. Aquesta es la seva democràcia i el que podem esperar d’un Estat que ja ens ha expulsat de facto.

En definitiva, calma i endavant. No deixem res enrere, ho han cremat tot i nomes podem mirar al futur en forma de nova República Catalana i intentant deixar en el passat aquest Estat fosc que ens oprimeix i que sempre tindrem present.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.