ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA NEUTRALITAT DEL VIRREI

Desprès dels incidents amb les creus grogues a les nostres platges i els atacs de grups feixistes sense contemplacions, el Virrei Millo demana als Ajuntaments que controlin la neutralitat als carrers.

Efectivament en Millo demanar el veto a l’independentisme i la petició de democràcia per evitar conflictes entre els ciutadans.

Una carta a tots els alcaldes amb aquesta petició i amb el rerefons dels incidents de Canet de Mar ben vius. Els diu que l’aparició de banderes, pancartes, llaços i símbols diversos es veu per tot arreu i reivindica els espais de tots i no permetre malmetre la convivència. Fa referència a l’article de la Constitució que consagra la neutralitat de les administracions públiques i els sotmetiment a la llei, denunciant els símbols amb edificis públics que son espais de tots els ciutadans.

Realment un prec cínic i desesperat el que ens fa el Delegat del Govern espanyol, demanant coartar la llibertat d’expressió dels ciutadans en nom d’una llei i una convivència que pel que hem vist nomes ha estat trencada amb total impunitat per grups feixistes que es veu son protegits per aquesta llei que ens diu i per la Constitució i utilitzen la violència pels nostres carrers des de ja fa uns mesos com a mesura de la por i suposo en nom del diàleg que tant pregonen.

Crec que si fos sincer, s’hauria de preguntar el perquè d’alguns símbols als carrers. Alguns reclamant la República votada pels ciutadans a l’1 d’octubre i declarada al Parlament i refrendada en les dues darreres eleccions a la Generalitat amb majoria independentista i un programa en aquest sentit. Altres reclamen democràcia, l’alliberament dels presos polítics que com ostatges l’Estat utilitza i contra les mesures de repressió contra Catalunya amb total impunitat i sense cap respecte als nostres drets i la més elemental democràcia.

Els ciutadans tenen tot el dret de denunciar aquesta deriva autoritària i sobretot la sortida dels presos polítics incompatibles amb qualsevol règim democràtic. Davant d’això el virrei primer valida els grups ultres violents i per acabar la feina ara amb l’excusa de la neutralitat vol acabar de fer la neteja dels nostres carrers i donar la imatge de normalitat total.

De fet, hauria de reclamar normalitat democràtica, i això passa per escoltar la ciutadania, fer política, respectar la democràcia per damunt de les lleis i en definitiva donar sortida a les reclamacions d’una societat que simplement vol decidir el seu futur per damunt de les imposicions que defensa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.