ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MATEIXA BOSSA DE VOTANTS PER MÉS OPCIONS

Sense categoria
Després de la reunió entre Laporta, Tena i Bertran per Solidaritat Catalana, i Joan Carretero i Rut Carandell per Reagrupament, sembla que l’escull de les llistes, i aquestes falses primàries dels primers poden portar a la presentació en solitari de les dues formacions que disputaran un mateix electorat, però amb actors diferents, i uns mitjans descaradament favorables a Laporta i companyia, i amb una obsessió malaltissa per Reagrupament a base moltes vegades de mentides o mitges veritats que donen a pensar.

De moment semblar que  el votant haurà de triar entre les dues opcions, encara que han fet un pacte de no agressió per maximitzar el vot, i una estratègia paral·lela confluent com l’han batejada, i que honora aquesta tradició catalana d’inventar frases o paraules per no dir les coses directament. Els dos tenen clar el tema de la declaració unilateral des del Parlament com a Kosovo, i pensen que no necessàriament la unió els farà més forts. Arribant al tema llistes, Solidaritat pretén que els reagrupats participin en les seves primàries per ser escollits, i aquests insisteixen en un pacte posterior a la confecció d’aquestes, i fusionar-les amb les ja presentades i votades per Reagrupament, cosa que Laporta i companyia veuen incompatible amb la transparència que proclamen. Mentrestant la tercera força de Suma Independència, espera que amb l’ajornament de les eleccions catalanes o endarreriment, l’acord sigui un fet més endavant ,i no es proposa participar en les eleccions.
Realment des de l’aparició de Solidaritat, i l’efecte mediatic de Laporta, els mitjans han intentat i intenten desprestigiar Reagrupament dia si i dia també, desercions falses, i presentacions de fets que nomes son suposicions estan a l’ordre del dia, com una recent entrevista en una emissora radiofònica a Carretero, on en una pregunta i com afirmació, es donava per fet la fugida massiva de l’agrupació, cosa molt poc professional, i mal intencionada, ja que es falsa. Aquesta espècie d’Opa hostil sembla l’objectiu de Solidaritat, que presenta el seu sistema de primàries com la màxima puresa democràtica, quant tots sabem que en dos setmanes no s’organitzen unes eleccions així, ni aquí ni enlloc, ja que la competència es deslleial, d’altra banda els grups tancats en els primers llocs donen a entendre que seran els escollits, i fins hi tot com sortia avui publicat el doctor Moises Broggi tancaria la llista de Solidaritat a Barcelona, em pregunto si es per democràcia directe dels afiliats, com poden posar un lloc de la llista fixe, tot un seguit d’incògnites que donen a entendre que no es or tot el que es veu. Mentrestant, i amb menys mitjans la feina rigorosa per tot el territori de la gent de Joan Carretero segueix endavant, i la seva estructura es va fent més gran, i busca arribar a un acord amb la tercera força abans esmentada, ja que te el mandat assembleari per fer-ho, i no tanca la porta a Solidaritat un cop tingui les seves llistes, ja que evidentment dissoldre’s per passar pel procés de l’altra formació es senzillament una bajanada que ningú acceptaria.
En definitiva, i donat que les eleccions sembla podrien ser a finals de novembre, l’entesa es possible, i tant sols cal que en el procés de Solidaritat es pregunti als adherits per donar carta blanca per modificar les llistes, i fer les coalicions necessàries a la direcció, tal com va fer Reagrupament.  Es tant senzill com això, la resta son excuses de mal pagador o intencions amagades que encara no han revelat.

 1. Totalment d’acord.
  Només una precissió que suposo que ja hauràs vist. El dr. Broggi no va amb Solidaritat.
  Veure noticia a  http://www.naciodigital.cat/noticia/17688/broggi/queda/amb/carretero

  La qual cosa dona peu a una altra reflexió a més a més de la que has fet tu (i es per democràcia directe dels afiliats, com poden posar un lloc de la llista fixe), com és que Solidaritat publica aquestes noticies falses? Com és que la premsa i els “analistes” no en diuen res d’aquestes pràctiques, més que dubtoses de Solidaritat?


 2. Certament lamentable la subhasta d’una persona de més de 100 anys entre RCat, SCI i la CNS. Broggi era un dels promotors de la CNS.

  Una precisió: la coalició SI s’ha dissolt com un terrós.
  El PRC i Alternativa Verda han entrat a Solidaritat.
  Suma Independència (amb un sol militant conegut) es coaligarà amb Rcat.
  Força Catalunya s’ha desvinculat del CNS. La resta (Crida per la Terra i CUP-Arenys) encara han de dir quelcom.
  Seguint els moviments d’avui sembla que hi ha una cursa. Esperem que sigui pacífica.

  Una altra: Reagrupament va respondre a Catalunya Acció o el propi Canela que si volien anar junt que passessin per les eleccions internes de Rcat. Ells, amb raó o no, es van negar i van exigir una coalició. Això mateix està fent Rcat ara amb SCI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.