ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CAMPANYA GRIS I EL LLIRI A LA MÀ

Aquesta campanya catalana com veiem segueix endavant tot hi que molts experts han demanat que els afectats per la Covid no vagin a votar presèncialment pel perill que això suposa amb els membres de les meses que com hem vist han batut el record d’al·legacions per no assistir i que pot portar molts problemes pel desenvolupament normal dels comicis.

Uns comicis on sembla que el que actua amb més intel·ligència es l’Estat espanyol que va imposar la data que més li va venir bé, deixant en un no res el decret d’ajornament de la Generalitat, cosa que dona entendre el nul poder de les institucions catalanes, que ha promocionat el vot per correu fàcilment manipulable i que ara fa cas omís per portar als infectats a votar i davant l’allau de peticions per no ser a les meses, ja promociona el voluntariat per ser-hi, una nova greu irregularitat que podria alterar els resultats. Tot amanit amb unes enquestes del CIS, que per si no n’hi havia prou amb una, excepcionalment en fan una a mitja campanya que gairebé fa que Illa aconsegueixi més diputats que cadires hi ha al Parlament i on l’independentisme segueix baixant a nivells de fa molt de temps sense cap rubor.

Mentrestant els nostres partits segueixen el joc, i cauen de quatre potes amb aquesta jugada estratègica de l’Estat per aconseguir el que no van aconseguir fa 3 anys amb Ciudadanos i culminar d’aquesta manera la destrucció del procés.

Escoltem Junqueras com ens diu que no vol una DUI per uns segons o Laura Borràs com ens diu que activaran la DUI quan es pugui controlar el territori. Alhora es parla de la corrupció de la candidata de Junts com si tal cosa. De fet el líder republicà oblida potser que ell era el Vicepresident d’aquell Govern i el seu partit formava part del Govern que va fer durar uns segons la DUI, i per tant en te una bona part de responsabilitat que ara amb cinisme no es pot espolsar. Pel que fa Borràs, es evident que el control del territori es bàsic, no ho van pensar fa 3 anys, i com ho pensa fer ara, son preguntes que hauria de respondre. Per últim en el cas de la corrupció, es el cas flagrant del lliri a la mà de les nostres forces quan compren el relat espanyol i valident completament la justícia espanyola, que alhora desprès deslegitimen en molts altres casos, o una cosa o un altra. Es més quan Junqueras va ser escollit Eurodiputat també era imputat i condemnat i no veig que ningú ho questioni.

Misèria política i una operació d’Estat que ningú podrà dir que no es veu venir, i en bona part per culpa nostra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.