ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

IGUALTAT D’OPORTUNITATS

Ja hem arribat a aquest ridícul dia de reflexió que molts Estats molt més avançats democràticament ja han eliminat de la seva agenda, ja que consideren prou madura, i tenen prou respecte per la societat i el seu criteri lliure que no poden posar traves en forma de demanar el vot fins a l´últim segon amb normalitat.

De fet, avui no es pot demanar aquest vot per cap opció, ni fer actes electorals, però veiem els carrers plens de propaganda electoral com en els dies anteriors i les xarxes i mitjans plens d’informació de les votacions, cosa que deixa en un no res una restricció d’altres temps que sense el poder de les xarxes era molt més factible, com vulgarment es diu no es poden posar portes al bosc.

La primera reflexió i segurament la més important, es que amb unes eleccions clarament il·legitimes, ja que el convocant no es el que hauria de ser i on la parcialitat ha estat molt més que discutible, deixant de banda que alguns candidats no han pogut fer campanya normal per estar empresonats o a l’exili. Demanaria garantíes, aquestes que tant van reclamar des d’un costat determinat amb unes altres urnes, i que ara reclamo per tothom.

Vull garantir que qualsevol papereta per qualsevol opció, tingui el mateix valor, es a dir no vull vots de primera i vots de segona. Tots veiem que algunes opcions si son escollides i tenen majoria per aplicar el seu programa presentat als electors, ho podran fer amb normalitat com tocaria, i altres opcions amb les mateixes circumstàncies i legitimitat es tot una incògnita, i això deixa amb un estat de feblesa qualsevol democràcia sense remei.

Com a ciutadà, vull que es respectin tots els vots, i el contracte dels representants amb els seus representats sigui sagrat. Si no es així, ja podem parlar de tupinada i de mancances democràtiques de primer ordre, per no parlar de retallada de drets fonamentals sense límits que no es poden permetre.

Aquesta es la clau, més enllà del color que vestim o portem, simplement igualtat d’oportunitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.