ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FIDELITAT A LA VOLUNTAT DEL POBLE

Una nova transició ha començat. Un nou camí, aires de llibertat, decisions complicades però amb la seguretat de saber que el moment s’ho val, i el país es al darrere empenyent sense recança i amb la il·lusió i el somriure complice a la boca.

La fòrmula triada ahir pel jurament del 130 President de la Generalitat va marcar l’inici d’un camí com a poble “amb fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya, representat pel Parlament”. Cal dir que va ser una cita que ja ha provocat histeria a l’altre costat, allà on el dialeg no existeix, on no volen escoltar, on no volen comprendre i simplement volen imposar. Amenaces judicials sempre a la boca, però com a bona cultura de la por sense cap base. Nomes cal veure que en els diferents juraments dels presidents anteriors hi ha hagut diverses fórmules ja que no hi ha cap normativa al respecte. De fet el compromís del nou Govern amb el poble no es compatible amb la Constitució, ni amb el Rei, per tant cal ser honestos i posar les coses al seu lloc. Un compromís que democràticament es impecable, ja que com a representant es deu a la societat que ha atorgat els poders al seu organ de Govern per fer la seva feina. Un principi bàsic de la democràcia que malauradament no estem acostumats.

El nou President va refermar el seu compromís, un Govern per tots els catalans, un procés per tots els catalans, amb rigorositat, dialeg i treball per arribar a la consecució de la República Catalana. Podríem dir que fermesa i pulcritud son eines que segur seran valorades en el context internacional i que tard o d’hora obligaran a una part de l’Estat espanyol a assumir que arribar fins aquí es en gran part per la seva gestió de l’assumpte i no poden defugir la responsabilitat. Els greuges de tot tipus establerts no podien seguir pels segles dels segles i el moment del menyspreu a un nou Estatut va servir per encendre un camí que ja no te retorn possible.

La corona espanyola fugint de les seves responsabilitats diplomatiques i de cap d’Estat també ha posat el seu granet de sorra en aquestes últimes hores, demostrant que no hi ha res a fer. Ens posem a caminar amb un Govern amb un encarrec clar, amb una majòria absoluta i amb un poble al darrere disposat a arribar fins al final, ja que no hi ha alternativa possible. Un projecte obert, que vol tothom i que segure seguirà incorporant voluntats sense aturador, ja que l’alternativa es una paret amb la imposició com a eina.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.