ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL TRICORNI INTOLERABLE

El discurs del General Pedro Garrido de la Guardia Civil el dia de la celebració de la patrona del cos a Sant Andreu de la Barca es senzillament impensable en qualsevol Estat democràtic.

Aquest ho tornarem a fer, referit a les ganes de repressió que tenen el seu cos a Catalunya, aquest tractament com a culpables del presos polítics o detinguts del CDR encara pendents de sentencia, aquest auto homenatge per haver investigat i aportat proves per detencions i vincular terrorisme amb independentismes entres moltes perles ha estat el centre del seu discurs que fins hi tot ha fet marxar la cúpula policial dels mossos allà presents entra d’altres coses per les seves referències al Major Trapero properament jutjat.

Un discurs incendiari del cos del “a por ellos” on el seu “Todo por la patria” de les seves casernes passa per damunt dels drets de la ciutadania i no seria lema en cap Estat normal. Un cos tots sabem polític i associat a la repressió de la Dictadura en majúscules. De fet recordem que a la caserna d’Inxaorrondo la tortura de joves vinculats a ETA i la mort d’algun enterrat amb cal viva que va acabar amb penes ridícules i indults de la vergonya posteriors, curiosament els mateixos que ara negarien per homes de pau i que sense cap temor van aplicar a aquests assassins amb tricorni.

Quan les forces de l’ordre fan discursos polítics i validen el tot s’hi val per damunt del que haurien de ser les seves funcions de proteccíó a la ciutadania vol dir que el sistema es podrit i ahir vam poder veure com alguns d’aquests personatges que mai demanaran perdó per les seves actuacions de l’1 d’octubre i les seves falses actuacions en el judici farsa nomes els guía l’odi a una causa que en tot cas hauria de decidir la gent i no ells.

El seu lema no ho valida tot, ja que es una imposició perillosa que la gent no hauria d’estar obligada a compartir. Com deia una mostra més del que es ll’Estat español i un cos que ha confos les seves funcions i un sense sentit en qualsevol democràcia occidental.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.