ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL FORO D?ERMUA: INTRANSIGENCIA TOTAL

Sense categoria

El president d’aquesta entitat creada al País Basc per  reconèixer i donar suport a les víctimes del terrorisme, ha tornat a demostrar la seva xenofòbia cap a qualsevol diferencia identitaria què no sigui la seva.

 

El Sr. Iñaki Ezquerra, president de l’anomenada associació, en la presentació d’un llibre seu, deu anys desprès de l’anterior, ho ha justificat dient que tots hem perdut molt de temps per culpa d’ETA i el nacionalisme, tot seguit a considerat que el problema del nacionalisme català, gallec o basc es que s’odien a ells mateixos, i ha seguit amb una sèrie d’acusacions sobre la maldat del nacionalisme culpable de tots els mals.

 

Aquest moviment, es fruit del nacionalisme espanyol mes ranci i agressiu,  i el mes trist de tots es la utilització de les víctimes per fins polítics, deixant sense valor la vida humana i passant a ser un mitjà de l’estat per imposar les seves tesis costi el que costi.

 

Aquesta gent amb el seu deliri contra qualsevol identitat que no sigui la seva, barrejant la violència d’una banda terrorista amb qualsevol agrupació política escollida per la ciutadania, i qualsevol organització, moviment o publicació de caire sobiranista, i que curiosament no coincideix amb la ideologia d’aquest grup amb tics feixistes, i amb odi irracional a la diferencia què com es normal la democràcia no es el seu fort.

 

Les seves bases fundacionals son la defensa de La  Constitució com a base fonamental de la solució al problema basc, la unitat de les forces espanyoles PP-PSOE contra els partits autòctons, la negació a negociar res contra la banda terrorista que no sigui la seva rendició, els hi recomanaria un repàs al procés irlandès per citar un exemple..

 

Tanmateix, les acusacions d’odi dels nacionalistes crec se les haurien d’aplicar ells mateixos, ja què alguns membres han estat assassinats per ETA, i això juntament amb la seva mentalitat imperialista i de pensament únic fan que visquin en la seva realitat imaginaria què consistiria en la desaparició de qualsevol sentiment nacional diferent al seu, i l’assentiment i submissió a totes les idees de l’estat en forma totalment unitària.

 

Malauradament per ells, i concretament en el País Basc ells tenen que respectar (paraula què desconeixent), com no pot ser d’un altra manera el sentiment de pertinença majoritari, i no poden de cap manera  imposar el seu, com se’ns dubte no farien en cap estat del món i menys utilitza’n els morts per les seves intencions totalitàries.

 1. Bona tarda,
  Hem quede a la part final.Dius que els del foro de ermua “tenen que respectar el sentiment de pertinença majoritari i no poden de cap manera imposar el seu”.
  Be.Jo pensaba que els que utilitzen el sentiments identitares de manera coactiva son els de la ETA.Supose que no cal que et recorde que a euskalherria hi ha gent que viu amb amenaces, amb escorta i amb la por al cos.Hi ha altres que ja no tenen por perque ja estan morts.
  No vull defensar al cent per cent al foro de ermua.El que vull dir es que alla al pais basc les coses no son ni blanc ni negre.Aixó es un conflicte llarg amb moltes victimes i amb un pais que en moltes facetes ha perdut molt.
  Respete a la gent que vullga la independencia per al seu pais.Respecte a la gent que vullga continuar sent espanyol o que simplement li semble millor el actual estat de les coses amb la seva constitució i el seu estatut.
  Per ultim.Com saps tu que la majoria de la societat basca es nacionalista basca? i si es aixi, no tenen algun respete “la minoria espanyola”?
  salut
  dimoni de xiquet

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.