ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL 3% DOS DIES ABANS

Ja hi tornem a ser, gran desplegament, xou mediàtic i embolica que fa fort just tres dies abans del Judici pel 9N. No tinc cap dubte que això no ho pot justificar tot. Tanmateix son dos fets que es poden retroalimentar per donar cobertura a l’opacitat.

Dit això, hi ha moltes coses que grinyolen. La oportunitat, dona la casualitat que cada macro inspecció amb detinguts, i cobertura televisiva al minut curiosament es sabuda per avançat amb tots els detalls pels mateixos mitjans en una operació suposadament secreta, cosa ja de per si esperpèntica. En segon lloc com deia el do de la oportunitat cada cop que tenim davant una data important tenim una dosi de detencions, recordo abans de signar la coalició Junts pel Sí, abans sortida a la llum del PDCAT i ja personalment amb calumnies no demostrades contra Artur Mas o Xavier Trias per posar dos exemples.

Tanmateix, caldria també denunciar que 12 anys després continuen les investigacions per la famosa trama oberta pel President Maragall en el seu dia en forma de finançament irregular de l’antiga Convergència i on encara no hem tret l’aigua clara. En principi un altre punt que faria sospitar.

Per altra banda cal dir que amb el poder acumulat per aquest partit fins fa uns anys no seria gens estrany trobar pomes podrides al cistell que haguessin participat en pràctiques delictives. De totes maneres cal demostrar-ho, i sobretot ser rigoros.

Evidentment, els partits opositors al referèndum i també d’altres com els Comuns o la CUP ja hi han sucat pa en el tema, demanant explicacions com no podia ser d’altra manera.

Cal deixar treballar la justícia, sí, cal eliminar la corrupció, sí, cal no utilitzar el mateix sistema judicial per finalitats polítiques, rotundament sí.

Per altre costat, el procés tampoc pot ser un tel que ho amagui tot. Si hi ha culpables, cal buscar-los, siguin del color que siguin. Precisament una nova República, també va d’això. Un sistema que no permeti, o que lluiti eficaçment contra la corrupció que taca en aquests moments tot l’Estat espanyol amb un sistema estructural ideat per fer-la adient amb aquestes pràctiques, i per tant de difícil reconversió. Nomes cal veure els casos que han sortit a la llum.

En definitiva, lluita contra la corrupció, tota. Tàctica política de l’Estat per objectius concrets, cap.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.