ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CENSURA SENSE FRE

La Junta electoral central ahir va tornar a donar mostres de la seva parcialitat infinita al serveix d’una causa. Ara els mitjans públics catalans no poden referir-se com a President Puigdemont al nostre President, ni a Consellers a la presó o a l’exili quan es refereix als nostres consellers. En paralel i per mocions presentades pel tripartit del 155 (PP, PSC i Ciudadanos) fan campanya contra tots els retols que demanen llibertat pels presos polítics com la de l’Ajuntament de Barcelona i contra tot el color groc dels nostres carrers com a símbol de la llibertat dels Jordis.

Aquestes son les garanties que tant han parlat. Manipular la informació, eliminar el que no els convé, presentar una realitat desvirtuada al servei del tripartit abans esmentat i posar per la porta del darrere la poteta del 155 als nostres mitjans d’informació que per cert mai han rebut queixes de falta de pluralitat, no com altres mitjans públics espanyols que ja han rebut denúncies de caire internacional per la seva manera de presentar la informació.

Haurien de saber, que per llei i protocol, el nom de President de la Generalitat no es perd durant tota la vida de la persona, així el President Pujol, President Mas o President Montilla per posar uns exemples, sempre seran esmentats així, el mateix amb el President Puigdemont que encara vulguin eliminar de l’imaginari col·lectiu amb la seva humiliació constant, no es pot esmentar d’altra manera. Amb els consellers, tothom sap que fins el seu cessament aquests ho eren i per tant al referir-se amb ells, la identificació es senzilla estiguin a la presó o a l’exili.

Pel que fa a les pancartes, no crec que reclamar la llibertat d’unes persones empresonades per les seves idees, se’n diu presos polítics, afecti en cap manera a la ciutadania i el seu vot, per aquesta norma, un cop els carrers estiguin infectats de propaganda electoral per tots els racons ningú demanarà que la retirin per no influir a la societat, precisament es la seva funció com passa a tot el món. El mateix amb el groc de la llibertat dels Jordis que pot arribar a les mateixes fonts de Barcelona i ja de pas hi podrien afegir els contenidors d’aquest color, es ridícul i fruit de la deriva autoritaria que aprofitant el 155 intenta destruir al màxim Catalunya.

Segurament i això la Junta electoral veig que no ho contempla, demanar la llibertat de candidats que en aquests moments son a la presó no deu formar part d’aquestes garanties. Quina llàstima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.