ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

VOTAR EL 9 N: ÚNICA VIA

Sense categoria
Aquests dies sentim en molts mitjans, opinadors i fins hi tot fent treure de context frases elevades  a categoria de titular com la recent de Carme Forcadell a un acte de l’ANC. Totes amb un objectiu, donar per fet que la consulta no es farà, i parlar de plebiscitàries confusament o altres invents. Crec que ja n’hi ha prou d’aquest color, el dia 9 de novembre hi haurà una llei que ho empara, una convocatòria, una data, una pregunta i esperem tot el necessàri tècnicament per fer viable la consulta, per tant no hi ha excusa. Tots sabem que Espanya no ho pot impedir, qualsevol mesura fora dels paràmetres acceptats a Europa seria la seva fi, i ho saben perfectament.

Efectivament, una frase de la presidenta de l’ANC treta de context i amb un suposat suport a qualsevol proposta del Parlament sempre que sigui absolutament democràtica i pacífica si no fos possible fer la Consulta han estat elevades a la categòria de titular com una renúncia. Per altra banda articles com els de Francesc Marc Alvaro centrant el debat en els candidats a unes plebiscitàries i donant per fet que la consulta ja es morta han contribuït a aquesta idea de no poder votar el 9 de novembre.

Crec, que aquests últims intents de frenar el procés no ens poden fer caure en l’imaginari de veure impossible la votació  el proper mes de novembre. Tenim un acord parlamentàri majoritàri amb una data i una pregunta. Una societat civil que cada dia que passa suma noves incorporacions al dret a vot i al si a la independència. El mes de setembre hi haurà una llei de Consultes catalana, i posteriorment la convocatòria de l’esmentada consulta.

Per altra banda, un procés immaculat des del punt de vista democràtic i pacífic, esgotant totes les vies per acordar amb l’Estat el procés i amb totes les portes tancades a pany i forrellat. Crec que una infraestructura preparada per fer la consulta, tant material com en el cens ja elaborat a l’Institut d’Estadística de Catalunya i propostes com llegíem avui per evitar un possible boicot al vot per correu que ens dona idea de que s’està cuidant fins al mínim detall.

Tanmateix, a l’altre costat hi ha un Estat impotent per aturar una consulta, i que deixant de banda les amenaces, sap que portarà la llei i la convocatòria al TC com a últim cartutx. En aquell moment la democràcia ha de prevaldre, tenim tot el dret, com un mes abans hauran fet els escocesos. Les seves armes s’acaben aquí, qualsevol acció que creui les línees vermelles serà castigada per Europa. Per tant la nostra determinació es la clau.

Els partits han d’arraconar les pors i les tàctiques de baixa volada i definir-se els que encara no ho han fet per començar la campanya oficial per l’opció escollida amb llibertat per cada formació com es normal en qualsevol referèndum. Es la normalitat, i nosaltres no volem sortir d’aquest guió.

En definitiva, superem aquests paranys, i demostrem que ens creiem el procés ja que esta a les nostres mans arribar fins al final, no podem generar-nos dubtes a la recta final quan no hi ha cap motiu. Els vots son la culminació de la nostra cursa democràtica i pacífica per ser allò que la majoria decideixi, com diu el lema “votar es normal, en un país normal”. 

 1. …el dia que Mas va anunciar que no faria mai una “consulta il·legal”, sabent que a Espanya hi ha poquetes coses legals. Per mi, això va ser la primera renúncia, i per això hi ha molta gent que no s’ho creuen gaire, que puguin anar tranquil·lament a posar la papereta a l’urna el 9N.
 2. La ofensiva en contra el 9N14 ha començat ja fa temps, però ara s’intensifica, i les paraules tretes fora de context de na Carme Forcadell és un altre pas. I els tertulians fent de les seves, embolica que fa fort. Però hem d’estar tranquils, i continuar, perque el 9N14 votarem, i tant que votarem ! La gent ho té molt clar i no seran pas aquesta gent ‘tertuliana’ que ens ferà desistir, ni parlar-ne.
  Per cert, les CUP continúen demostrant la seva coherència i les bones polìtiques.
  Així doncs els grups dels representants electes continúen donant suport al 9N14, i són majoria al Parlament, o no ? 
 3. Demano la dimissió immediata de Carme Forcadell del seu càrrec de Presidenta de l’ANC per considerar-la incompetent per a aquest honorable i necessari càrrec.

  1 – I en demano la dimissió no pas per caprici meu sinó per delicte d’ella, delicte d’acció o omissió o simplement pura incapacitat manifesta.

  2 – I en demano la dimissió immediata pel fet de robar la voluntat dels catalans i regalar-la irresponsablement al Parlament autonòmic català. El que diu la Presidenta de l’ANC en coses com aquesta són molt greus  i massa importants. No ho podem permetre de cap de les maneres.

  3 – La Carme Forcadell ja va fer el mateix quan després de la Gran manifestació del 2012 va posar tota la força d’aquella manifestació als peus del President Mas que hàbilment amb Ciu van canviar el Clam d’Independència per una Consulta d’un Dret a Decidir que per “No Vinculant” ni precís esdevé de fet “EL DRET A NO DECIDIR”

  4 – A les eleccions del 25N del 2012, la Carme Forcadell i el seu secretariat van fer els uls grossos davant l’incompliment per part de Ciu de la tercera de les condicions manifestades per l’ANC  per a recomanar el vot per als partits que les complissin. Amb aquesta actitud, a banda de no complir l’expressat es va fer un clar mal favor a un partit que es presentava a aquelles eleccions i era inqüestionablement independentista “Solidaritat Catalana per a la Independència.

  5 – Va a tornar a passar una cosa semblantment de greu i de gran irresponsabilitat que pot cohartar el futur de tot el procés d’Independència, quan ella, la Carme Forcadell de l’ANC, junt amb la Muriel Casals de l’Òmnium i el Vila d’Abadal de l’AMI, van córrer a donar el vist-i-plau sobtat de la Pregunta “Trampa” partida i condicionada, i ho van fer sense consultar a les bases de tota l’ANC, ni ponderar-ho assenyadament.

  6 – Fa dos dies Carme Forcadell deia públicament que abans eren demòcrates que independentistes ignorant que l’independentisme és un dels valors primers de la democràcia.

  7 – I avui mateix, Carme Forcadell, Presidenta de l’ANC, de forma irresponsable total i nècia posa la legitimitat quie representa el seu càrrec com a veu del Poble de Catalunya, en mans o als peus d’un Parlament que fins que no es demostri el contrari amb la Declaració Unilateral d’Independència, és absolutament autonomista i subjugat a l’estat espanyol.

  Carme Forcadell ha de pensar el que diu, com ho diu i quan ha d’obrir la boca sempre en favor de la Independència de Catalunya!  i sembla que no hi posa prou cura o potser està rodejada de mals i també necis consellers.

  Carme Forcadell pel càrrec que representa no pot dir el que ha dit:

  L’ANC donarà suport a qualsevol proposta del Parlament de Catalunya en cas que no s’acabi fent la consulta, sempre que sigui pacífica i democràtica.” (Carme Forcadell, Presidenta de l’ANC)

  Carme Forcadell no pot lligar de mans a l’ANC en res que pugui anar contra Catalunya.

  Totes les grans i ampul·loses declaracions i discursos de la darrera assemblea general de l’ANC queden en paper mullat després d’aquestes irresponsables declaracions de lñs seva Presidenta;M i també si no es fa l’esmentada Consulta, que no ha de ser Consulta no vinculant sinó que ha d’ésser Referèndum vinculant.

  Tot plegat esdevé i es visualitza com una gran presa de pèl. l’ANC i el catalans no ens ho mereixem això!

  Tot plegat esdevé més surrealista encara del que semblava a cop de vista:

  1 – Consulta no vinculant ! 
  2 – Pregunta trampa ! 
  3 – Consulta que no es farà ! 
  4 – Tan se val quina sigui la decisió que prengui el Parlament “autonòmic” Català !
  5 – La DUI, un escenari que en veu de tots els capitostos esmentats “no és un escenari convenient, no el veïem amb bons ulls, no és una opció ben vista…, no és prou democràtica …”
  6 – etc. etc.

  Esquizofrènic i surrealista total són les paraules que en defineixen les connotacions de tota aquesta tràgica comèdia.

  Senyora Forcadell, o se centra en favor de la Independència de Catalunya o plegui.

  Prou ja! de tanta claudicació i tanta ruqueria.

  Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, membre de UDIC, membre de l’ANC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.