ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UN ALTRE COP DE PORTA

General

Avui s’ha realitzat la trobada esperada entre el president espanyol Zapatero i el Lehendakari Ibarretxe, per parlar del futur d’Euskadi.

Tal com s’esperava la proposta de mans obertes del president basc,  recuperant el pacte de Loiola on PSOE, Batasuna i PNV van arribar a una sèrie de propostes amb el dret a decidir com a punt final per la societat basca, aquesta alternativa, i el full de ruta amb la consulta a la ciutadania pel mes d’octubre perquè la població autoritzi a crear una taula de negociació de partits per treure una conclusió política a l’atzucac on es troba el poble basc, i on la violència no marqui l’agenda política del país.

 

El que s’ha trobat Ibarretxe ha estat la cantarella rància i poc democràtica de sempre, on en nom d’aquesta presó anomenada  Constitució espanyola, i aquest estat de dret digne de qualsevol dictadura es pot donar un cop de porta a qualsevol proposta on el poble decideixi lliurement sobre qualsevol tema amb total transparència democràtica.

 

La indignació del president basc es justificada, ja que l’actitud de Zapatero i el seu govern, recordem autoanomenat el campió del diàleg ha estat esperpèntica en l’Europa democràtica, i on no importa el que vulgui la societat, sinó la tàctica política per les properes eleccions a Euskadi.

 

Un exemple clar d’aquest joc de despropòsits, es que no s’ha realitzat cap traspàs de competències  en aquest període de govern socialista marcat per l’estatut basc, i on una proposta darrere l’altre han rebut un tracte humiliant i escandalós.

 

La política de l’estat ancorada en els segles de la colonització no ha evolucionat, i qualsevol diferencia amb el maquillatge de la justícia intenta ser eliminada.

 

Davant això el lehendakari no ha de cedir, i ha de seguir endavant el seu full de ruta, crec que te la majoria i ha d’obrir la porta a fer un salt endavant on la societat basca i te un paper clau.

 

Prou d’imposicions per la força i mentides demagògiques per impedir que el que han qualificat d’aventura amb menyspreu tiri endavant.

 

Mentres això succeeix a Catalunya en el partit amistós Catalunya-Argentina no s’ha convocat el jugador Bojan que recordo va demanar no jugar l’Eurocopa amb “la roja” ,per no molestar i haver de donar tot tipus d’explicacions i excuses. La diferencia entre els dirigents de les dues nacions es força evident.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.