ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

TAULA ACABADA

Quan encara no sabem quan tardarem a sortir de la pandèmia i cada dia veiem com la gestió del Govern espanyol es nefasta i molt preocupant per la nostra salut, podem pensar també en la situació post sortida i començar a veure una ruta per on transitar.

De fet crec que desprès de veure la resposta espanyola de centralització absoluta, retallar les autonòmies, l’exercit al carrer, balls de xifres de morts cada dia, disfunció de discursos entre departaments com veiem ahir per la fi del confinament i la tornada, i per postres la proposta de reeditar uns pactes que en la seva primera edició al 1977 el franquisme va ser el gran triomfador i la democràcia i la justícia els màxims derrotats. Com deia espero que ara ningú pot pensar que l’aposta de la Taula de diàleg pot seguir.

Ja observem com no hi ha la més mínima intenció de diàleg que no sigui amb les forces del mateix règim per perpetuar el sistema corrupte espanyol. Molts defensavem que no hi havia res a parlar amb representants de ciutadans que van avalar intentar avortar unes urnes a cops de porra i buidant ulls o que més tard van anul·lar la de per si magre autonòmia catalana, ho han avalat la farsa de judici contra els nostres presos polítics i una repressió ferotge que encara dura.

Davant tot això pensar que si ens en sortim i torna una certa normalitat, continuarem amb l’engany de la Taula com si res, es fa difícil de veure. Jo he estat molt crític amb aquesta aposta dels Republicans per trobar una sortida al conflicte, però com diu la dita rectificar es de savis, i ara aquests han d’explicar un canvi de rumb ben argumentat i sense cap altre sortida que anar conjuntament amb la resta de forces que volen culminar el mandat de l’1 d’octubre.

Cal una nova estratègia conjuntament amb la societat per avançar sense embuts cap a la República, i tots sabem que haurà de ser unilateralment, no hi ha ningú a l’altre costat i el suport buscat de Podemos ja veiem que es una quimera sense sentit. Cal tornar a il·lusionar en les properes eleccions deixant de banda les guerres partidistes i defensant la unitat d’acció fins al final.

Avui escoltem l’anunci de la compra de mascaretes que es repartiran a tots els ciutadans catalans, una mesura que ja be de l’ineficacia de la gestió espanyola i que no demanarà a ningú el carnet de partit per accedir-hi, aquesta es una lliço que no cal oblidar.

Taula acabada i siguem dignes del poble que representem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.