ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

SIMPLEMENT LA LLEI

Entre demà dimecres i dijous tindrem als nostres ostatges polítics amb presons catalanes, i veiem ara fins quin punt la deshumanització pot aflorar a la raça humana escoltant diverses reaccions.

Efectivament, el seu acostament, no es cap favor, ni cap concessió com ja ha recordat el Govern espanyol. Simplement es aplicar la llei un cop acabada la instrucció no es pot castigar més a les famílies amb els viatges amunt i avall per les visítes setmanals i simplement han d’estar aprop a l’espera del judici. Simplement es això, una cosa per cert que el Govern anterior vulnerava com moltes altres coses per un esperit de revenja i odi que arriba a límits inhumans. De fet hem vist al Parlament els riures de la bancada de Ciudadanos i Populars bàsicament quan es parlava del drama injust dels familiars dels presos i com no es complia la llei. Francament repulsiu i suficient per una inhabilitació per representar a ningú.

Ahir escoltant Girauta per Ciudadanos i la seva critica al trasllat com si fos un favor, et pots preguntar com es pot ser tant miserable com a esser humà, el mateix del representant popular intentant treure rèdit polític d’una situació humanitaria injusta, independentment de les acusacions. Tot plegat molt llastimós i que deixa veure la categòria humana de molts dels representants sota zero.

Els mitjans de Madrid avui segueixen aquest fil sense esmentar que simplement es compleix la llei, allò que molts cops reclamen i que ara sembla no era important, encara que es jugui amb les persones. Un cop més la xenofòbia contra Catalunya es el motiu principal de les notícies.

Des de Catalunya, tampoc ningú no pot caure al parany ni atorgar cap medalla a ningú pel gest i cal seguir reclamant la llibertat com objectiu d’una presó preventiva injusta i una instrucció amb un relat inventat i proves falses recollides per un jutge que esperem tard o d’hora haurà de donar comptes d’una actuació tant fosca i indignant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.