ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RES HA CANVIAT

La resolució aprovada al Parlament reprovant el Rei pel seu discurs del 3 d’octubre i demanant la seva abolició serà portada al TC pel Govern espanyol de torn amb l’excusa de la Ministra Batet que no tenen altre remei. Res ha canviat.

Efectivament aquesta declaració política, no executiva del Parlament correrà la mateixa sort que d’altres en el passat. El Govern espanyol del diàleg per no parlar de res que no vulgui diu que no te altre remei, que no es poden aprovar coses que escapen del marc normatiu, que s’han de respectar les institucions i especialment el cap d’Estat. En canvi ofereix una millora de l’autogovern aplicable a totes les Comunitats com a sortida i recuperar la normalitat.

Com veiem cap diferència entre el Govern Rajoy i el Govern Sanchez. Enhorabona pel suport a canvi de res dels dos partits catalans a Madrid. Estem parlant no de cap llei, simplement d’una declaració política basada en l’incompliment de funcions del monarca en el seu discurs del 3 d’octubre convertit en un hooligan, validant la violència contra una part dels seus suposats súbdits i abandonant qualsevol indici de democràcia i drets dels catalans envers les altres comunitats. Això lògicament ha de poder ser denunciat des de la seu de la sobirania del poble pels seus representants sense problemes i opinar sobre el sistema espanyol de Monarquia o República sense que això suposi cap càstig.

l’Estat veiem com s’inventa un marc normatiu que es veu prohibeix als Parlaments opinar sobre les institucions de l’Estat, si això fos cert estariem i de fet som en una Dictadura en tota regla on res es pot qüestionar. Tampoc afecta al respecte, cosa que el monarca es veu te el privilegi d’oblidar davant tots els catalans per gracia divina i sense dret a replica com en les millors epoques feudals.

La solució del “cafe per tots”, en forma d’autogovern millor per totes les comunitat fa riure per no plorar, retrocedeix 20 anys enrere i no cal recordar com va acabar el darrer Estatut proposat, retallat i deixat en els màxims pel TC que es poden exigir, per tant no hi ha millora i ningú l’ha demanat.

Res ha canviat amb aquest Govern, i alguns encara exigeixen el suport als Pressupostos, per cert els que no donarà suport el PSC per exemple al Parlament català i que han de fer oblidar la llibertat d’expressió, els presos polítics, la repressió i la deriva d’un Estat com han dit autoritats belgues que no pot estar al costat d’altres Estats en una vertadera Europa democràtica.

Res ha canviat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.