ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

REPÚBLICA EN SEGON PLA

La sortida massiva al carrer d’aquest diumenge va tornar a deixar clar que el procés i la iniciativa es de la gent, de la societat catalana que va decidir ja fa 7 anys reclamar els seus drets i exigir als seus representants una sortida per Catalunya en forma de República.

Aquest moviment transversal, no entén d’ideològies ni de partidismes estèrils, simplement ha mostrat en contra del mantra que alguns interessadament ens volen fer creure, que es la majoria parlamentària i també la social. De fet més enllà dels números nomes cal fer comparacions entre la convocatòria de les manifestacions unionistes i les independentistes per veure que aquestes veus interessades d’aquí i d’allà per ampliar majories, i del que podem fer o el que no queden esborrades per la tossuda realitat.

Si una cosa em va preocupar del diumenge es veure com el groc i les reivindicacions legitimes per l’alliberament dels presos polítics passaven per davant de les estelades i la reivindicació per la independència. No hi ha dubte que la repressió real que patim ha fet mal en el sentit d’ocupar el centre d’un escenari que deixa en segon pla el vertader objectiu del procés. Cal dir que hi ha partits que això els fa sentir comodes, i altres que segurament els serveix de coartada perfecte per amagar les seves pors.

Tanmateix, crec que no podem perdre el món de vista. La reivindicació per l’alliberament dels presos ha de seguir amb tota la força, però veient l’actitud de l’Estat i una justícia manipulada a la turca que no escolta raons, siguin per acatar o per plantar cara com sembla veurem a partir d’ara. Aquests segurament nomes entraran en una negociació política si tenim la suficient força i poder per seure en aquesta futura taula. Aquesta ha de rebre el suport internacional que nomes hi serà si nosaltres primer mostrem al món la nostra direcció cap a la legítima República Catalana.

Per altra banda cal un full de ruta clar i unitari per materialitzar el que no es va poder fer el 27 d’octubre, i ara per ara sembla que no es gens clar i els processos judicials i recuperar una autonomia de segona ha passat a ser un objectiu prioritari per alguns. Cal recuperar el fil conductor i la societat civil ha de ser davant i una peça clau per exigir un objectiu clar i transparent que de cap manera pot dependre d’un jutge o dels interessos de partits.

En definitiva, no deixar la República en segon pla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.