ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

RECIPROCITAT TV3-C9 AMB IDIOMES DIFERENTS

General

El vicepresident del govern valencià Vicente Rambla, ha criticat durament la moció que va aprovar el Congres Espanyol on s’instava a la reciprocitat d’emissions entre TV3 i Canal 9 entre el País Valencià i Catalunya, en especial pel què fa al tractament lingüístic que considera inadmissible.

Aquest personatge critica la part de la moció on es parla dels espais de comunicació entre territoris què comparteixen el mateix sistema lingüístic, i considera inacceptable que els socialistes espanyols considerin a Valencia i Catalunya uns territoris amb la mateixa llengua.

 

Ha recordat l’Estatut autonòmic on s’estableix que el valencià és la llengua del nostre poble, i diu què no toleraran l’homologació a la llengua catalana, contradient per cert les sentencies dels tribunals espanyols, constitucional, i de l’acadèmia Valenciana de la llengua on es posicionaven per la unitat lingüística a Valencia, Catalunya, les Illes, la Franja, Andorra i la Catalunya Nord.

 

Se’ns dubte la xenofòbia d’aquest senyor cap a Catalunya i la seva llengua, es pròpia d’un  regim dictatorial, on el pensament únic es la única via a seguir, i mentrestant qualsevol desviament d’aquesta línia es criminalitzat sense dret a defensa. No crec que el nivell intel·lectual d’aquest polític sigui tant baix com per dir aquestes autentiques bajanades impròpies de qualsevol persona amb un mínim de cultura, més aviat ho atribueixo a la mala fe, i els interessos de partit, i en molts casos d’estat, contra qualsevol diferencia identitaria en el imperi imaginari espanyol.

 

Tothom sap, i repeteixo tothom, com així ho corroboren els experts lingüístics, i els diversos tribunals, i la història què per molt que ho intentin no la poden canviar, què el valencià com a llengua no existeix, es un fet provat i demostrat sense discussió, i què es la variant catalana d’aquest territori, com ho pot ser a les Illes o a la Franja per posar uns exemples, i que tots formen part del mateix sistema lingüístic, com per exemple ho es el castellà que es parla a Andalusia amb el de Madrid, i ningú s’atreveix a qüestionar que son dos idiomes diferents, perquè evidentment no ho son.

 

La segona part es els interessos, anava a dir amagats, però en aquest cas descoberts de intentar diluir la cultura catalana, i la seva identitat totalment diferenciada com a  nació què es, a l’estat espanyol, i la promoció de la seva única llengua i cultura reconegudes. En el cas lingüístic, dividir la llengua per debilitar-la encara més, amb mesures com impedir la seva oficialitat a Europa i a les institucions espanyoles, i amb una mesura delirant inventar-se noves llengües fent el ridícul com aquest senyor, i impedir com sigui que les emissions de canals televisius en la llengua catalana puguin arribar a les llars valencianes tancant repetidors i posant pals a les rodes a la reciprocitat.

 

Es aquesta la Espanya que hem de suportar, i què no ens vol tal com som, i ja se sap que allà on no et volen el millor es marxar, mentrestant gaudim d’afers tant lamentables i ridículs com aquests als ulls de tot el món.

 

 

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.