ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

QUAN VOTAR ES PECAT

General
Quan els alts càrrecs de l’Esglèsia Catòlica espanyola consideren moralment inacceptable una consulta ciutadana sobre la nostra independència, es que finalment l’Estat espanyol ha cridat totes les seves forces vivies per impedir la democràcia. Jo que no soc creient i que no considero la meva moral millor que cap altre, simplement intento fer les coses el millor possible segons el meu criteri puc dir que aquests senyors que representen una institució religiosa que tots sabem de qui ha anat de bracet sempre que ha convingut i per tant credibilitat moral sobre la democràcia més aviat poca.

Realment, considero que seguint els seus criteris i com ens diu en Vicent Sanchis jo també practicaré la immoralitat i el lliure exercici del dret a decidir sense feixistes amb sotana o sense que imposin el seu criteri sense possible replica. Segurament una anòmalia democràtica com l’Estat espanyol també comporta que el sector religiós tampoc sigui normal i es desviï molt del teòric camí que volen predicar i que els seus fidels haurien de reclamar i condemnar aquests atacs d’apològia de la imposició que tant poc els costa expressar.
Jo també sóc immoral
Vicent Sanchis
Tothom sap que en diu, la Conferència Episcopal Espanyola, de la unitat d’Espanya. Poc o molt, més aviat molt, que és sagrada. “La sagrada unidad de la patria”, que en deien abans i que en diuen també ara. Abans ho deia José Antonio, ara ho diuen els feixistes i els bisbes. S’ho haurien de fer mirar, sobretot els segons. Enterrar Vicente Enrique Tarancón equival a recuperar el pal·li obligat a Franco. Potser és exactament això el que volen. Només cal sotmetre’s a una sessió de tarda o tortura seguint les tertúlies de 13TV, d’una intransigència que tira de tos i que recorda, en efecte, altres temps històrics. Ho porten en la sang i l’estola. Els va costar tantíssim buidar de falangistes la COPE, que, quan ja ho havien aconseguit, en van omplir el seu nou canal televisiu. Debades alguns bisbes catalans demanen perdó per la línia del canal requetè. Els que hi manen n’estan ben pagats.
No són estranyes, doncs, les declaracions que ha fet el secretari general de la Conferència Episcopal espanyola, José María Gil Tamayo, pontifici del Consell de les Comunicacions Socials per obra i gràcia de Benet XVI. Afirma Gil Tamayo, assidu també als programes més infames dels mitjans de comunicació episcopals espanyols, que la consulta catalana “és inadmissible perquè altera l’ordre jurídic obeint a una voluntat local”. Què més local, senyor secretari, que la voluntat espanyola, considerant que l’Església Catòlica és romana; és a dir, universal. Diu també Gil Tamayo que la consulta no seria “prudent ni moralment acceptable”. Que sigui imprudent depèn de la gent com José María Gil Tamayo, perquè són ells els qui converteixen la democràcia en imprudència. Que sigui immoral també depèn dels senyors com ell, que converteixen en pecat la virtut democràtica. Posats a pecar, pequem com Déu mana i votem sense culpa i amb alegria. Sí i sí, i lloat sigui el Senyor!
  1. Cal recordar que la [mal] anomenada (i molt publicitada per TV3 i CatRàdio) “església catalana” és la mateixa església que la CEE (“la espanyola”)? Això sí: cap de les dues [sic] són autonòmes de l'”Església mare”, amb seu a l’Estat del Vaticà.

    L’Església catòlica apostòlica i romana és “universal” per ser “catòlica”, pas per “romana”. “Romana” ve donat per ser la Babilonia (la Gran Ramera), de la qual la Bíblia tant en parla (al llibre de Daniel i, sobretot, a l’Apocalipsi).

    No veig adient barregar religió amb política (encara que això, per part de l’ECAR, és totalment impossible).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.