ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CATALUNYA ES DE TOTS

El líder socialista espanyol es va passejar per Catalunya aquest cap de setmana i ens va deixar dues perles que mereixen una atenció “Catalunya es de tots” i “Jo també soc catalanista”. Realment Populars i socialistes en qüestió nacional son dues gotes d’aigua. Senzillament no hi ha diferències. Ens volen subdits i sense cap mena de poder de decisió.

Ens diu que es de tots, que vol dir exactament, com a tractat colonial no esta gens malament, però qualsevol territori es de qui se l’estima i viu en el mateix. Suposo que dir Espanya es de tots els Espanyols ja no li semblaria tant be. Ja que el tracte no es per tots iguals. Les diferències no son admeses i els diferents accents combatuts sense fre en benefici de la idea única. En el seu manual de la democràcia hauria de veure que Catalunya serà els que els catalans decideixin, tant senzill com això. Res més lluny de la fractura. La convivència precisament es això, poder decidir i la majoria guanya amb acceptació de la minoria per avançar tots junts en la mateixa direcció.

També deixa anar que es catalanista, s’hauria de preguntar quin significat li don al terme. Tots els partits que actuen a Catalunya suposo ho son. El que tenen es diferents conceptes. De fet pot ser un catalanista que vulgui sempre estar per sota d’Espanya per molt perjudicial que li sigui i sense cap aspiració com pot ser el cas de PSC, PP, Unió o Ciudadanos per posar exemples, però res a veure amb l’independentisme, tant legitim com els altres.

Ens ofereix una reforma inconcreta per seguir com estem, i cap projecte, apart no respecta la voluntat popular, ni la democràcia més elemental. Ja em diran la diferència entre Rajoy i ells, crec que cap.

Per últim per ser un vertader catalanista, cal respectar en primer lloc la voluntat dels catalans, això es elemental, i aquí ja no ho veu tant clar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.