ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO SON ELS MILLORS POSSIBLES

La presentació dels Pressupostos ha portat les reaccions de tots els partits, entre aquests els que precisament confiem hi donaran suport i milloraran si es possible. La CUP amb Eulalia Reguant ens diu que no son els millors possibles, i ho argumenta dient que no s’exploren tots els marges que dona la Constitució i l’autonomisme. Alhora valora positivament la partida pel Referèndum, i reclama politiques pel 96% de la població i no pel 4%.demanant un debat social dels mateixos. La resta de grups com hem vist posen el crit al cel pels recursos pel Referèndum o per l’augment a Exteriors i Hisenda Propia, obviant que un 75% del mateix son partides socials.

Jo per la resta de partits diria que segueixen negant el resultat electoral del 27 S i el mandat democràtic de la gent als seus representants, aquest atorga una majoria amb el full de ruta cap a l’Estat propi i traslladant els resultats a un hipotetic referèndum amb victòria del SI per 55 a 45. Per tant i com en qualsevol societat democràtica, els seus representants escollits han de complir amb el seu programa i aquest pressupost ho reflecteix amb l’augment en punts claus per un nou país com l’Hisenda propia i la projecció exterior, alhora que posa les bases per un referèndum ja anunciat amb totes les garanties acordat o no per resoldre com fan els llocs civilitzats els problemes polítics, votant. Per tant res de nou i cap escarafall, com tampoc cap possible impugnació judicial podrà aturar la democràcia.

Pel que fa la CUP, segurament no son els millors possibles, però haurien de valorar que amb una Espanya de les autonomies i amb el nom de Catalunya, les limitacions son tant grans que mai seran els millors possibles, son de supervivència. Per altra banda si es pot explorar com diuen algun marge ara es el moment, però saben que segurament es tant curt, que la batalla política per unes engrunes potser no es convenient per un procés que encara els moments decisius.

No trobo gens menyspreable, un 75% de despesa social, i per descomptat que un Govern ha de parlar amb tothom per presentar els comptes, un cop fet, crec que es labor parlamentaria acabar d’arrodonir o millorar abans de la seva votació i no es poden convertir en un debat públic on tothom hi pugui intervenir.

Dit això, ara toca millorar-los si es pot i donar la validació aquesta llei bàsica fonamental per poder seguir el full de ruta acordat i donar un salt qualitatiu en l’autoestima de la societat catalana i la visió de la nova República.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.