ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LES ACTITUDS DE LA VERGONYA

Sense categoria

Com era d’esperar, tant per l’interes propi, com per la baixa qualitat democràtica espanyola, el probable referèndum per la independència a Escòcia no agrada, i segons la premsa britànica, des de la diplomàcia ja es pressiona en contra de la seva celebració, i s’avisa que cas de celebrar-ne amb victòria per un nou estat propi, no el reconeixerà, tal com va fer, i encara fa amb Kosovo. Per la seva banda, en Duran amb la seva actitud indigne habitual, s’atreveix a dir que el govern escocès tant sols vol un pacte fiscal com Catalunya, i no cap pas per la sobirania. Veure per creure.

El diari The Independent, informa que l’estat espanyol intenta moure fils per entorpir i evitar al màxim el procés democràtic escocès, ja que vol evitar un exemple molt proper que sigui imitat per Catalunya i el País Basc. Si no pot evitar la consulta, no reconeixeria el nou estatus d’Escòcia, evitant qualsevol relació diplomàtica, i posant entrebancs per la seva entrada a qualsevol organisme, amb la Unió Europea com exemple, ja que el veto d’un sol membre n’hi ha prou per avortar la seva entrada. El líder d’Unió, considera que l’independentisme del SNP d’Alex Salmond no pretén la independència, sinó el mateix que nosaltres, un pacte fiscal per administrar els propis recursos, es a dir son reivindicacions paral·leles, de fet en el futur referèndum hi podrien haver tres opcions, la positiva, la negativa, i un major poder que el que ara ostenten.

Realment l’estat espanyol es com es i no enganya a ningú, una dèbil democràcia basada en uns pilars inicials que no convidaven a cap canvi, ja que eren els mateixos que dirigien des de l’ombra una dictadura militar amb ma de ferro i amb una visió del món totalment imperialista, i amb la imposició com a mètode principal per damunt de tot. Es un dels pocs estat que encara no reconeix Kosovo, cosa que dona ideal del nivell, i ara pretén donar lliçons a Escòcia i Gran Bretanya, que en qüestions democràtiques i en moltes altres, evidentment li donen mil voltes. Ens vol fer empassar que impedirà que uns ciutadans europeus, i una zona econòmicament dinàmica i amb futur deixarien de ser europeus pel veto d’un estat arribat molt més tard, i un llast per la mateixa Unió. Aquesta amenaça es l’ultima mentida que l’aparell propagandístic llença com avis per Catalunya, i segurament algú es creurà que algun estat de la Unió tant necessitada d’estats amb projecció que aportin a la caixa comuna, es deixarà escapar el territori català pel capritx imperialista de la rèmora espanyola, segurament si els donen a triar, seria l’Estat espanyol el prescindible molt abans que Catalunya o Escòcia posem el cas. Es com si algú em vol fer creure que pel fet d’anar a viure en un altre territori deixaré de ser alt per exemple, ho soc ara, i ho seré durant tota la meva vida. Cal extreure les conclusions positives, i tants passos de l’Estat volen dir alguna cosa, i fan preveure que grans canvis s’acosten, i no els podran evitar amb accions desesperades com aquestes. Encara més trist es el paper d’en Duran, que ara sap més el que volen el govern escocès que el mateix govern escocès, i ens diu que no vol la independència, sinó un pacte fiscal, igual que Catalunya. Crec que ja esta be de fer el ridícul, si tanta por li fa la democràcia, i tant malament estaria amb un possible nou estat, sempre te la possibilitat d’anar a viure allà on vulgui, no hi ha fronteres dins la Unió, com ens volia fer creure fa uns mesos com a raó per no voler el nostre estat, li asseguro que amb les seves actituds poca gent el trobarà a faltar, francament no sap ni el que vol Catalunya, ni el que vol Escòcia, aquesta ultima te un programa i un full de ruta ben clar del seu partit de govern, i inclou com a base principal un referèndum per la independència, aquesta no li cal cap pacte miserable, porta  inclosa tots els poders d’un estat normal, de la mateixa manera sap perfectament que per lluitar contra el nostre espoli fiscal nomes hi ha un camí, que es el nostre estat, i no pidolar almoina amb un territori que mai sortirà del regim comú financer junt amb la resta d’autonomies, i aquest personatge es el polític més ben valorat segons les enquestes, quin país!.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.