ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA LENTA AGONIA DE LES ELECCIONS CATALANES

Sense categoria
El president Montilla fent us de les seves facultats, ja ha descartat la data de l’octubre, i ara tot sembla apuntar que s’enfila cap a finals de novembre o principi desembre, cosa que sabrem la propera setmana. Això te una sèrie de conseqüències en totes les formacions, especialment en algunes on el temps augmenta la incomoditat per segons quins temes. com es el cas de CIU, i el seu dret a decidir no saben ben be que, o el PSOE-C que haurà de seguir enganyant amb aquest federalisme inexistent, i aquest Estatut mort i enterrat, alhora les formacions independentistes podran seguir els seus processos, i potser arribar a un acord amb més calma.

El tripartit agònic vol acabar fins a l’últim minut, pensant que difícilment es repetirà segons les enquestes. El tema de l’autonomisme i independentisme s’està convertint en el pal de paller de la campanya, per molt que ho vulguin negar, i les excuses per desviar-lo davant de les constants humiliacions i atacs des de l’Estat ajuden a fer-ho possible.  La sentència del TC, i les que encara queden per venir han esmicolat l’estatut, i tothom es conscient de que això es el límit, i qualsevol intent de redreçar-ho es una cortina de fum. Els socialistes han rebutjat la proposta de l’expresident Maragall a favor d’un referèndum amb varies opcions de futur, i s’aferren a un text del qual ja no en queda res, per la seva banda en Mas, i donat les bones perspectives a les enquestes, esta entrant en un seguit de contradiccions defensant una recuperació econòmica sense estat propi, o un concert impossible que fa riure, que poc a poc l’anirà erosionant per la seva indefinici,ó i falta de valentia per liderar el procés.  Esquerra veu com el seu discurs ara independentista es esmorteït per les noves opcions més transparents, què li mostren que el seu camí de referèndum dins l’estat espanyol es impossible, i no cal enganyar més a la gent.
Pel que fa a les noves formacions independentistes,  la més consolidada i rigorosa, ara per ara Reagrupamen,t ha de suportar tot tipus de falsedats de part dels mitjans, però continua la seva proposta, i la seva feina pel territori arribant a acords, com el que han fet avui amb Suma Independència de l’Enric Canela. Per la seva banda Solidaritat prepara les primàries de fireta, i primeres espases com en López Tena diu que es millor anar separats per obtenir millors resultats electorals, cosa difícil d’entendre, es com dir que amb 10 m2 estaran més amples 2 persones que una, francament es una teoria no massa seriosa.  De totes maneres el temps crec posarà les coses al seu lloc, i finalment la gran coalició pot ser una realitat si es amb totes les garanties, sinó millor que cadascú faci el seu camí.
A l’Estat espanyol passa una cosa semblant, i davant els exàmens dels pressupostos, en Zapatero busca aliats desesperadament per no haver de fer eleccions anticipades,  i sembla que el PNB serà l’escollit, a canvi segons diuen de més autogovern, unes quotes tant a nivell econòmic com en d’altres àmbits que li son negades sistemàticament a Catalunya, en una clara mostra del greuge comparatiu que patim, i que evidentment els socialistes catalans passaran per alt i cegament hi donaran suport.

En definitiva un allargament crec que positiu per l’independentisme, i per les opcions per l’estat propi, amb dos dates que poden donar un nou impuls, com son la diada, on la manifestació ha de ser més nombrosa que mai, i el 17 d’octubre on milers de persones votaran en una nova onada de consultes, amb ciutats com Tarragona o Gavà. Seguim endavant, i segur que la feina ben feta donarà els seus fruits.

 1. Hi ha un altre punt a favor de l’independentisme. Les lleis que acaba d’aprovar el país seran recorregudes per l’exigència que fan de coneixer el català.

  És possible que n’acabin tombant alguna (no sé si hi haurà temps), potser preventivament.

  Fora molt bó, perquè l’estratègia del PSC és fer veure que la sentència del tribunal d’excepció auto proclamat TC no té una gran influència. I en canvi en té molta. Tanta que tirarà pel terra totes les lleis que hem fet últimament.

  Ara bé, hi ha un efecte que pot ser molt i molt negatiu per l’independentisme. I és que més temps implica que tindreu més temps tots els que us dediqueu a tirar merda entre els independentistes, i podreu fer-nos molt més mal a tots.

  Esquerra no enganya a la gent. Considera que impulsar un referèndum (que no impulsaria ERC soleta sinó que hi hauria necessariament involucrada alguna força no independentista) seria molt beneficiós. TANT SI ES POT DUR A TERME COM SI NO.

  La teoria d’en Lopez Tena et pot semblar a tu no massa seriosa, però és molt diferent que et sembli que no és massa seriosa que afirmar-ho. De fet l’afirmació demostra una gran ignorància respecte a màrqueting i sociologia. Pots estar o no d’acord amb si és millor o no anar junts o separats. Però és insultant i profundament contraproduent considerar les opcions que prenen els altres d’aquesta manera.

  Vosaltres penseu diferent. Em sembla molt bé. En sereu molts. Però no cal insultar. A no ser que el que pretengueu és fer mal a l’independentisme en el seu conjunt.

  Eps, i no us penseu que els altres, al no presentar batalla, és que no tenim arguments per rebatre les vostres opcions. No es tracta d’això. Ni tan sols importa això.

  Perquè al final, el que farà guanyar o perdre força a l’independentisme  no és tant convençuts com estiguem tu o jo de la necessitat d’independència del nostre poble. El que farà guanyar o perdre força a l’independentisme és si hi ha un votant sociata o convergent que s’acosti a Vilaweb perquè fa temps que li roda pel cap la idea de sortir d’una vegada de l’armari.

  I si veu com ens insultem entre nosaltres, segurament decidirà que no és el moment, que l’independentisme tampoc és la resposta. No amb aquestes formacions polítiques que, defensant el mateix, s’agradeixen cada dia per detalls de forma o tàctica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.