ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA INÚTIL LLEI DE VEGUERIES I EL CATALANISME SOCIALISTA

General

El nou govern català considera inútil la nova llei de vegueries, ja que creu que nomes serveix per canviar el nom a les diputacions, i davant l’austeritat reclamada seguiran el criteri de no duplicar administracions. Aquesta llei ja va aixecar polseguera en la seva tramitació, i aprovació tant en les formacions politiques com en el món local. Per la seva banda Anna Pagans, alcaldessa socialista de Girona, demana que el PSOE-C li cal definir millor que vol dir el mot catalanista.

El govern posa a zero el desplegament de la llei abans esmentada aprovada pel tripartit la passada legislatura, ja que no te efectes pràctics,  creuen que primer s’han d’aconseguir reformes de lleis estatals sobre la província, i el règim local, ja que ara es nomes un simple canvi de nom, i no es vol duplicar cap administració, i per tant si no es retiren províncies i diputacions no tirarà endavant la llei, fet que amb la sentencia del TC sembla força impossible. El criteri de retallada de despesa, inclou evitar qualsevol augment de l’organigrama actual, Jordi Ausàs, conseller de Governació en el tripartit, ja va provocar un enfrontament amb CIU, sobretot per la ignorada vegueria del Penedès. Pel que fa als socialistes, la llei els ha creat grans tensions locals com la denominació entre Tarragona i Reus i la seva capitalitat, o la divisió a Lleida i el Pirineu, amb un total de 7 vegueries aprovades. Pel que fa a l’alcaldessa socialista, busca que el seu partit defineixi el catalanisme quan un partit amb tants condicionants i servituds, a més de la defensa del federalisme utòpic, es fa difícil que arribin a alguna conclusió.

Realment una bona decisió aturar aquesta farsa presentada per Esquerra com un gran avenç nacional, i avalada pel tripartit, quan nomes era una simple cortina de fum que havíem de pagar entre tots, francament no estem per finançar operacions d’imatge a aquestes alçades, com diu el nou govern, es una llei inútil, ja que des de les institucions espanyoles, ja han deixat ben clar que es podien crear vegueries sempre que coincidissin amb les actuals províncies, que nomes es poden modificar des de les cambres espanyoles, i no en tenien cap necessitat. Per tant conviurien províncies i vegueries, es a dir Diputacions i Consells de vegueria, amb una duplicitat sense solta ni volta, com diria algú, si una persona vol una operació d’estètica que se la pagui ell mateix. No estan disposats a donar el salt i posar rumb a l’estat propi, i pretenen amb lleis trampa com aquesta, i sense cap possibilitat real de dur-la a terme, ja que no en tenim competències, crear una cortina de fum que pagarà el contribuent que em sembla ja esta fart, va crear molta tensió al territori, i enfrontaments per capitalitats i noms que moltes vegades van arribar a uns extrems ridículs, que demostren la nostra feblesa com a país, i les nostres mancances quan es tracta de fer política de veritat. Aquesta, i la llei de consultes, crec que son dos exemples claus del pitjor que es pot fer, no voler arribar a un lloc, i voler fer creure que es donen passos en la direcció correcta, quan darrera simplement hi ha fum. Pel que fa al catalanisme que reclamaven com a definició des de Girona, crec que teòricament tots els partits que hi ha al Parlament, o els que han quedat fora ho son o haurien de ser-ho, ja que es tracta de posar com a prioritat defensar els nostres interessos, cosa que veiem com en molts d’aquests partits més aviat es en direcció contraria, i llavors aquesta paraula passar a ser un terme buit i sense sentit, els socialistes saben perfectament que quan han hagut de triar, molt cops els nostres interessos no han estat la seva prioritat, per tant diríem que es un partit català, però de cap manera catalanista.

 

 1. Totalment d’acord. Sí, se que és una expressió
  grollera que utilitzaven per desacreditar el tripartit, sobretot ERC, però és
  la que m’ha vingut a la memòria ara, penso que també es podria aplicar a CiU
  perquè a Catalunya ens diu una cosa, però quan ha de negociar a Madrid, amb
  l’excusa que és el màxim que es pot obtenir, canvia de parer i d’objectiu amb
  massa facilitat i al final penses que ho fa només per objectius exclusius de
  partit i fins i tot del seus militants.
  Els politics per demostrar que fan coses ens tenen molt acostumats a canviar el
  nom de les coses, encara que continuïn sent el mateix deguem Conselleries,
  organismes, fins i tots les lleis per millorar la situació del ciutadà. Fan
  moltes lleis, normes, … sobretot que siguin diferents del govern espanyol,
  però a l’hora d’aplicar-les, com que legalment s’ha de desenvolupar el
  reglament i no ho fan, tot queda igual que abans, fins i tot pitjor.
  Penso que si en un lloc, preferentment hauria de ser la Unió Europea, tenen
  una norma que és positiva i profitosa no hi ha d’haver cap inconvenient per
  agafar-la i aplicar-la a la nostra realitat, si cal s’hi fan les adaptacions necessàries
  a la nostra situació, però no caldria esmerçar tants recursos per sempre
  començar des de zero.
  Pel que fa referència al catalanisme hi discrepo lleugerament, perquè no tots
  el partits de Catalunya defensen els interessos del país, també és un adjectiu
  poc clar, qualsevol l’usa en els termes i accepcions que li convenen

 2. Bon dia Albertet, en tot aquest tema de les vegueries hi ha una peça clau que té un pes molt fort entre els alcaldes i altres politiquets de les comarques: són els consells comarcals.

  Una eina per fer importants als pobres alcaldes de poblets petits deixats de la mà de Déu, però que en el fons només serveix per fer-los creure que són alguna cosa més que alcaldes. Un organisme que ha servit per a endollar tota aquesta tropa i el seus sense oposicions ja que tots els seus treballadors han estat triats a dit. Ningú sap que cony fan ni deixen de fer. Estar clar que CIU no voldrà eliminar-los perquè és el partit que més suc en treu d’aquesta farsa d’organisme (és el que té més representativitat comarcal) i desprès s’omplen la boca en reduir despeses…

  En una capital comarcal poden haver fins a 5 o 6 oficines de pa suca amb oli de la Generalitat: consell comarcal, oficina del DARP, jutjats, CAP, mossos, agents rurals. Totes aquestes, amb els seus serveis de llum, neteja, administratius, etc. En comptes que la gent de la comarca tingui un sol edifici de referència de la Generalitat a la seva capital, tots els nostres politiquets volen la seva parcel.leta de poder representada amb una oficina amb gent endollada. Imagineu-vos l’estalvi que suposaria…

  En fi, tenim el que ens mereixem.

  Gabriel

 3. Caram quin article més bo!

  Com es nota que qui l’escriu no necessita fer paperassa amb l’administració.
  A mi em fotia molt haver de baixar a Lleida cada vegada que havia de resoldre un tema amb alguna conselleria.
  El més fort és que la majoria de les vegades no me’n sortia hi havia de tornar-hi una i altra vegada. Ja se sap, son coses de la burocràcia.

  D’un temps cap aquí he pogut estalviar-me els viatges per que he pogut anar resolent les meves necessitats a molta menys distància.

  Ara venen els senyorets de CYU i decideixen fotre enlaire una de les poques coses ben fetes dels últims 7 anys. I per que? per que no hi ha diners? Nooo, per això no n’hi ha, però per anar endollant gent si.

  A mi, pirinenc, no em representa ningú de Lleida. Mai ho ha fet. El cas és que des de Lleida, el Pirineu es poc més que un territori salvatge on anar de vacances (a esquiar). Aquí no arriba el pressupost de carreteres, i la llum se’n va tot sovint, i això que és on es produeix…

  No fotem, apropar l’administració al ciutadà és necessari. I no és tracta de posar una finestreta amb algú que registri documents, no. Cal que nosaltres tinguem veu, i que aquesta veu tingui pes a Barcelona. I això només s’aconsegueix amb la descentralització, tant de Barcelona, com de les altres 3 capitals.

  En fi, 4 anys més d’almoines. Almoines de Madrid vers Catalunya, i de Lleida vers el Pirineu.

  Albert, tu també ens donaràs almoina?  O ens deixaràs ser ciutadans amb vot i VEU?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.