ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA DIGNITAT NO ES TOCA

Els fets d’aquest cap de setmana per part del Govern espanyol primer amb un recurs sobre el futur i evitar a la desesperada una investidura d’un Parlament democràtic, i posteriorment amb un TC que amb tot un dia de deliberacions no aclareix si admet a tràmit o no el recurs però sorprenentment posa condicions a la tornada per la investidura de Puigdemont en forma de permís judicial.

Davant aquest frau de llei i flagrant menyspeu al mateix estat de dret i a la mateixa Constitució que tant diuen defensar, el ple segueix viu i el candidat es el que es. Ara, sobretot per respecte al vot dels ciutadans i a la institució que els representa, més que mai no hi pot haver un pla B. El President Puidemont ha de ser investit telemàticament si convé, però es la voluntat popular que no es pot desfer, ni es pot permetre que autoritats alienes dictin qui pot ser investit o qui no.

La resolució del TC, no te cap base, ja que si dicta ordres es hauria d’estar admès el recurs del Govern espanyol i per tant suspesa la investidura, però no fa això i s’atreveix a opinar sobre temes polítics que ningú li ha demanat posant condicions a un canditat que vulnera els seus mateixos drets com a representant del poble. Tot un desgavell que demostra la desesperació per un costat de veure que un diputat que no va tenir cap impediment per participar en unes eleccions, ara i veient un resultat que no esperaven s’intenta apartar dels seus drets barroerament. Igualment es demostra si es que calia la nul·la separació de poders espanyol en una democràcia de fireta que ja no aguanta més.

Per la nostra part, discrepo profundament del sacrifici del candidat que apunta el diputat a Madrid per Esquerra Joan Tardà. Aquestes paraules son una falta de respecte al poble i a la mateixa institució. Senzillament per dignitat i per legalitat democràtica s’ha de seguir amb normalitat i si això provoca el xoc definitiu, la població aquest cop defensarà la democràcia i la República ja declarada i que com no es cap broma, ha de començar a fer passos endavant decididament.

Recuperar les institucions plenament i alliberar els presos polítics nomes serà possible amb la implementació de la República, malauradament a l’altre costat no hi ha cap més possibilitat, defensar el contrari es fer volar coloms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.