ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA DESCONNEXIÓ FRANQUISTA

Els primers passos de l’Estat espanyol desprès de l’acord de Govern català nomes fan que confirmar aquell franquisme sociológic que domina les altes esferes. De fet i com es sabut el partit que ha governat fins ara amb majoria absoluta a Madrid mai ha condemnat el periode franquista, i cada cop que es fan mocions de condemna com l’última del Parlament veiem l’actitud de Populars i Ciudadanos sempre en sentit negatiu al sentit de la democràcia.

Tanmateix poden caure en el ridícul per no dir amb la miseria quan en el debat d’investidura Ines Arrimadas de Ciudadanos es feia l’ofesa al·legant que la seva familia havia patit al franquisme, de fet s’ha vist posteriorment que el seu pare era Jefe del Movimiento i per tant colaborador actiu del feixisme, tot un exemple de patiment, si senyor.

Veiem també com el Rei, per cert i com diu de tots els espanyols actua amb menyspreu no reben la Presidenta del Parlament per comunicar el nou President, cosa que si que era un protocol sempre utilitzat, amb una agènda buida i despatxant el tema demanant un correu electrònic sense voler saber res d’un càrrec de l’Estat segons el seu punt de vista, així mateix acababa el seu paper galdós signant el decret de cessament del President sortint traient la formula habitual d’agrair els serveis prestats. Una manera de desconnectar d’una part de l’Estat que diuen estimar, però que demostren dia si i dia també com els seus gestos els deixen en evidència. Un menyspreu per altra banda habitual i a l’alçada de frases celebres del seu pare com “el castellano nunca fue una lengua de imposición”. Res de nou a l’horitzó.

Es curiós observar com el tuit de felicitació del Barça al nou President escollit del nostre país, es contestat pel President de la Lligua de Futbol professional Javier Tebas lamentant el fet per un president que vol trencar Espanya, es curiós que ho digui un altre líder de les Joventuts de Fuerza Nueva, i que com ha reconegut mai s’ha penedit. El feixisme al poder.

Per últim, les amenaces del vicesecretari de comunicació Popular Pablo Casado referint als invasors que son amb els que haurà de negociar pagar les factures. Tant els fa que ja hagués quedat clar del perquè d’aquesta frase i en quin àmbit es va dir. No hi ha res més neci que aquell que no vol escoltar.

Malauradament l’Estat espanyol fa temps que es autista, i ha assumit que no ha evolucionat, simplement s’ha reciclat amb la motxila del passat a l’esquena i aquesta pesa molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.