ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

HOMES D’ESTAT

Avui al migdia i davant d’una gran espectació, el líder socialista Pedro Sanchez que després del seu intent d’investisdura ha trencat lligams amb Ciudadanos i sembla cada cop més proper a tancar aquest acord d’esquerres amb Podemos, alhora ha canviat el seu discurs amb els grups catalans i ja ha aconseguit un principi d’acord amb els nacionalistes bascos. Tota aquesta suma sap que el porta directament a la Moncloa. Madrid està revoltada, ja que Populars i Ciudadanos més tot el seu aparell mediàtic estan criticant aquest gir i posant el crit al cel.

Aquest gir també ha provocat que la vella guàrdia hagi presionat amb força per evitar un canvi que acosti aquest partit a qualsevol petita millora democràtica, de moment la militància avala el canvi de rumb i sembla és el principal suport del candidat que el fa valer.

Com deia, avui reunió d’alt nivell amb el President de la Generalitat, i una gran sorpresa sota el braç. Sanchez actuarà com home d’Estat i gran talla política i es disposarà a resoldre el problema de Catalunya de l’única manera que un Estat civilitzat pot resoldre això. Un referèndum amb totes les garanties, acordat per l’Estat i amb respecte al resultat que es proudeixi. A canvi el suport de les forces catalanes per la seva investidura.

De fet en Puigdemont ja està assabentat de la proposta i les reunions a Palau amb el grup parlamentàri, el Goven i la CUP han estat variades, intenses i precipitades, però amb el resultat de la validació a la proposta per la part catalana desprès de vèncer algunes reticències.

La reunió no es preveu molt llarga, però si una compareixença del President al costat de Sanchez adreçada a la nació i on anunciaran l’anhelat referèndum en un termini no superior als 6 mesos, amb tota la colaboració estatal, i on els detalls aniran sent descoberts posteriorment a la investidura. Aquesta sortida a la escocesa es el trumfo guardat a la manega i que deixarà enrere tants anys de baixa qualitat democràtica i poc respecte als drets de la ciutadania.

Tanmateix, la Unió Europea ja esta assebentada del canvi de direcció, i en general donarà ple suport a la sortida com no pot ser d’altra manera. Sanchez per la seva banda i amb una mica d’incomoditat anuncia que desitja que el no triomfi en el referèndum i que segueixi el projecte comú. De totes maneres esten la mà en cas que el resultat sigui afirmatiu per iniciar una colaboració estreta en el futur.

Sona el despertador, i la trista realitat democràtica de l’Estat s’imposa amb una simple reunió de cara a la galeria on la negació al dret a decidir dels catalans es el principal argument de Sanchez. Quina llastima.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.