ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FULL DE RUTA SENSE COMPLEXOS

General
El Consell Assessor per la Transició Nacional ha elaborat el seu informe de com fer la consulta i el full de ruta del procés, al qual dona via lliure esperant la valentia i determinació de la classe política. Donant el referèndum com opció principal, posteriorment eleccions plebiscitàries i per últim Declaració Unilateral d’Independència i amb unes dates que s’apropen molt al 14 de setembre que ja s’ha anat rumorejant. Alguns com el portaveu socialista Lucena ja s’ha escandalitzat per validar la DUI i argumentant que no som una colònia. Crec que poc te a veure, i li faria falta veure com han estat la majoria d’independències del món, on la cosa estranya es fer una consulta que nosaltres volem oferir a la ciutadania i que Espanya ens nega. Crec que el tracte rebut i la consideració que tenim per part de l’Estat en tots els terrenys s’aproparien molt al concepte de colònia, per tant ja tenim la ruta, les opcions i la validació. Ara cal la determinació per no dilatar amb excés el procés, i amb això la societat civil ha de gaudir d’un paper determinant i exercir-lo amb responsabilitat.

 1. La fal·làcia del full de ruta   12/07/11 02:00 – Cesc Batlle

  “El que ens és indispensable és fer ben evident a tot el mon que Catalunya vol ser independent, i que està disposada a ser-ho malgrat tots els obstacles que li puguin sorgir en aquest camí. Avui el món està veient, dia sí i dia també, molts d’aquests actes per part de tants pobles que ja han dit prou, però no ha vist, ni per aproximació, un acte d’afirmació semblant per part de Catalunya. La feina, doncs, és clara, i és tota per a nosaltres.”

  “l’únic ingredient imprescindible d’un procés cap a la independència és la materialització d’un acte de voluntat sobirana sòlid i definitiu, que faci evident a tot el món que la decisió està presa, que el camí s’ha iniciat i que és irreversible.

  Un tal acte trenca el mirall de la realitat de manera que ja mai no es podrà tornar a reconfigurar com abans; que tots els actors entenen que el món ha canviat allí i en aquell instant, i que, a partir de llavors, tot serà diferent. Una singularitat que canvia i transmuta tot el paisatge per a tothom i per sempre.

  Llavors tothom entén que t’has convertit en un problema que no desapareixerà sol i que, per tal de poder a tornar al fluir dels negocis, caldrà que se’t faci cas i que es resolgui el problema. Ningú no t’ajudarà, i hauràs d’acabar d’inclinar la balança amb el teu esforç, coratge i determinació, però, com a mínim, estaran disposats a intervenir per evitar que el problema s’enquisti.

  Qualsevol full de ruta construït en absència d’aquest acte de voluntat, no val ni el paper sobre el qual està escrit i és absolutament inútil com a guia per a l’acció.”

  (Cesc Batlle)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.