ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ELLS DECIDEIXEN PER NOSALTRES I ENS ALERTEN DELS PERILLS

Sense categoria
La proposta de Puigcercós sobre un referèndum d’autodeterminació, i el convenciment de que aconseguiria que CIU i PSOE-C acceptessin la idea, ha tingut la resposta esperada en forma de negativa a celebrar-lo, ja que segons ells el dret a decidir no es un tema que interessi els catalans, i a més cas de celebrar-la produiria una fractura social que es veu volen evitar, donant a entendre que el sistema democràtic on les minories accepten la voluntat de les majories en una urna no va amb ells, i més aviat estant per una societat uniforme tipus dictatorial.

El debat aquests dies gira al voltant del dret a decidir, per obra d’un partit com Esquerra que havia oblidat aquest objectiu durant set anys al govern, i que ara sembla haver rescatat del fons del calaix, i a més posar-lo en el centre de la campanya, es una curiositat més. Per part de CIU, en Mas ja ha dit que la prioritat es recuperar econòmicament el país i no convocar referèndums, i ha criticat Esquerra pels dos tripartits, no vol centrar la campanya en aquest tema, sinó entre la continuïtat del tripartit o el canvi que ell proposa, tanmateix vol portar l’ambició nacional tant lluny com vulguin els ciutadans sempre anant tots junts i no dividits. Per la seva banda el PSOE-C, en boca de la seva vicepresidenta al Congrés espanyol Teresa Cunillera,  aposten pel desenvolupament de l’Estatut que van escollir els ciutadans, i confien en el compromís del govern espanyol per fer-ho possible. Vol deixar clar que ara es el moment per deixar clares les propostes pel poble de Catalunya.  Per últim Herrera per ICV, va dir allò que un referèndum d’independència segregaria el país.
Realment trist les excuses d’aquests partits autonomistes per deixar enrere un debat que els incomoda, i al qual no hi volen donar més voltes, ja que la seva argumentació s’esgota. Caldria dir al Sr. Mas, i la seva preocupació per la economia catalana, cosa molt normal, que aquesta no es recuperarà mantenint l’espoli fiscal actual, i sense el poder de prendre decisions que afavoreixin el nostre territori, i que això nomes es podrà fer amb un Estat, aquest es el millor antídot per poder sortir amb més comoditat d’aquesta crisi i obrir un futur amb esperança, per altra banda vol portar l’ambició nacional tant lluny com vulguem junts, això es fer trampa, la democràcia, i qualsevol sistema no pot mai portar una societat com a robots en una mateixa direcció, excepte que sigui per la força, precisament la opinió majoritària en qualsevol tema guanya, i la minoria ho accepta, si això no ho entenem així, la democràcia no existiria. No es pot traslladar una dictadura amb imposició per la força a una societat democràtica on el pensament es lliure. Els socialistes es creuen per damunt del be i del mal, i ells opinen sobre el que interessa i el que no interessa a la societat catalana, per cert contradient totes les enquestes, i oblidant la manifestació del 10 de juliol, on el crit majoritari va ser molt clar, i sembla ja volen oblidar perquè no els interessa. Ens volen vendre que confien en el govern espanyol per recuperar un text ja mort i enterrat, i on un dels seus botxins es la nostra esperança per recuperar-lo, que ens prenen per imbecils o simplement no saben com justificar la seva actitud antidemocràtica. Per últim Iniciativa ens torna a parlar de segregació, per posar una urna al servei de la societat, sembla que també enyoren temps passats o que no tenen molt clars els conceptes.
En definitiva, i com deia al principi de l’article, ells decideixen per nosaltres, i ens adverteixen com a gent més madura que son dels perills de determinades decisions abans no sigui massa tard.
 
 
 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.